SIAPA ADA PENGALAMAN KEGUGURAN?

Nak tnya mommies siapa ada pengalaman first keguguran? Tanda dia apa? Dan ada rasa sakit ke?? #xdaPengalaman

5 Các câu trả lời

pengalaman sy gugur, mase tahu pregnant sy sakit pinggang sangat. pastu keputihan kehijau2an. mula2 pikir myb sebab hormon pregnant. tp anak pertama dan kedua x mcm ni. ada la sakit pinggang tp nak akhir2 trimester. sampi la satu hari discaj spotting color brown. and bila kencing dia ade keluar sekali spotting tu. lama2 dia bertuka color dari brown ke merah. pg klinik suspect luar rahim sbb scan tvs & abdomen baby xnmpk. kene la pg emergency.

Saya keguguran bulan 2 haritu masa kandungan 7w. Awal2 tu pergi scan kat swasta, nampak kantung tapi janin xnampak..maybe kecik lagi, doc suruh repeat lagi seminggu. Tapi Allah Maha Berkuasa, esoknya saya keguguran (complete misscarriage), ada kantung yang keluar.. sebab sebelum ke klinik saya ada spoting dah 3 hari. Tanda2 sebelum gugur,.keluar spoting berterusan & rasa cramping bahagian bawah dekat ari2

spotting berterusan, pergi check klinik, scan detect kantung kecil +/- 4w dari LMP, rasa senggugut dan bleeding until semua habis turun. tapi xsemua kes bila bleeding, kntung akn turun. depends. klu xturun within 2 weeks kena pergi cuci (dnc) utk elak jngkitan dlm rahim

Saya keluar spotting hampir 3 minggu. Dah pergi kk,doc kata takde ape sbb ada nmpk jntung baby. Lpas 2,3 jumpa doc ,perut sakit sngat macam sengugut dan terasa darah beku keluar. Pergi toilet check memang keluar kantung.

tq sharing pengalaman mommies. Saya pun tengah spotting dah masuk 4 hari, tdi pagi dah pegi klinik swasta overall oke cuma kantung masi kosong, tiada tanda pendarahan juga.. tuh la masi mnunggu temujanji minggu depan.