Batuk2

Siapa ada pengalaman Batuk2 Di awal kehamilan 14,15week.. Bole share apa perlu buat ye??

14 Các câu trả lời

sya pun mgalami batuk berpanjagn smsa awal kehamilan..Lbih sebulan..mlm xbleh tido..mcm2 petua dh amalkan..sma jga..g klinik brkali2 tpi doc xbg ubat..g hospital ambik sample kahak..posotif..siap xray..sb takut ada jgkitan tb..G ubat kg..risau jka trkena santau..Last2 minum air zam2...Sb xthu nak bt mcm mna..Krja pun smpai berenti😣..sb batuk trlampau kerap shngga klur kencing😥...tpi alhmdulillah...allah berikan kesembuhan..Shngga bersalin..Skrg saya ada baby boy yg cute 4 bulan😘

Sis better cek batuk tu batuk biase ke atau batuk lain. Sy awl2 pregnant dl batuk lame, then tetiba sesak nafas sampai kne neb 3 hari berturut. Hari ke 4 terus kne tahan kat red zone sb oksigen kurang. Warded 2 minggu utk treatment pneumonia & asma padahal sy xpenah ade asma. Then doc diagnose asthma induce pregnancy. Lepas bsalin baru berkurang

Sy batuk dua minggu mse awal2 ngandung 😂 cek upt hrini nex week dah batuk teruk smpai prut sakit sgt sbb tekanan nak batuk tu.. mnum je air suam.. sikit or bnyk.. tiap kli rse nak mnum tu pstikan mnum air suam klu boleh yg pnas2 ckit la..

sya pernah batuk teruk masa awal kandungan . tapi sya selalu minum air suam campur madu , halia dan lemon. syukur skjap ok

Cba mnum air suam + lemon n madu.. Sy msa mula2 ngndung batuk truk 2bln..lpas cba amal alhamdulillah okey

Bole beli ubat batok untuk ibu mengandung..sy pernah makan yg botol dia ada gambar daun tuu

Sy is redha 😂😂😂 kadang tuh smpai terkencing kencing kalu btok..

Boleh cuba ambil madu,perahan lemon dan bancuh dalam air suam

Beli gula gula cap yg de gambar kapal😊

Minum air lemon suam campur madu sis