Suntikan Depo

Siapa ada pengalaman ambik suntikan depo untuk merancang keluarga?

1 Trả lời

Sy dah setahun suntik depo perancang keluarga nie. Yg mula2 suntik tu (lepas 2 bulan bersalin) ada la juga period dtg, bila pakai pad bertukar juga pad even darah x byk. Lepas2 tu langsung dah x de period. Ada juga certain2 waktu darah kuar bila time pee (maybe period), tp bila pakai pad, langsung x de darah pun. Nurse kata tu tanda perancang sesuai dgn kita. Mgkn awak cuba dulu untuk 3 bulan tgk sesuai dgn badan ke x.

2t trước

nk tny la sy bru depo 1bln lebh cmtu..tp spotting coklat tu xhilang pon..shri je xde next day msti ade blk..kte bole solat ke cmtu erk..ade sape2 tau x