Penceraian

Sesiapa nyg bukan agama Islam..sapa yg pernah lalui penceraian bagi agama Kristian sila bagitau bagaimana prosedur dia????

2 Các câu trả lời

Pengalaman adik saya. Sy jelaskan step by step. 1. Jumpa ketua kampung - jelaskan nak cerai 2. Ketua kg akn tetapkan tarikh utk bicara. Ketua kg akn buat surat utk diberikn kpd pihak lelaki. 3. Bicara - cerai, eddah 2 bulan 4. Selesai eddah ketua kg akn arrange masa utk pergi mahkamah anak negeri utk sign surat cerai 5. Jika lelaki gagal hadir kali ke 3, buat report polis dan MAH akn putuskn cerai wpn llki x hadir #ini utk psgn yg kahwin mahkamah. Kahwin JPN kena urus cerai di JPN

JPN Punya