Sy dah mausk trimester 3, celah peha makin gelap ada cara mcm nak mengatasi? Tolong saya 🙏🙏🙏🙏

14 Các câu trả lời

Hormon tu sis, saya bukan celah peha je..leher, ketiak.. Boleh kata semua pelipat gelap.. Saya pulak kulit gelap, jadi hitam legam terus 😅.. Kat leher siap naik kutil lagi.. Saya redha je la..lepas pantang, saya scrub hari2.. Sebulan mcm tu hilang la.. Scrub masa pregnant tak jadi ape 😂😂

sy siap dengan leher gelap sis,muka pn jd gelap,hubs tegur baru perasan,tiap kali mandi sental guna scrub pn tak hilang,yg celah peha tak tau la gelap mcm mna tak nmpk dh bila perut dah besar,rasanya gelap sangat dah kot sbb hubs tegur kenapa gelap,hormon la tu harap akan hilang la lpas bersalin

Saya pernah tengok perkongsian dari seorang doc. Dia bagitahu semasa hamil memang siku, celah peha akan jadi gelap disebabkan hormon yang meningkat ketika itu. Saya pernah baca artikel Sinar Harian ada share sapu guna lemon dan timun. Tapi jangan banyak sangat takut pedih pula

2y trước

Sama²

sy pun sama. masuk 32w ketiak jadi hitam, muka dan badan bertambah gelap. tak berseri lgsg. husb siap gelak lg tgk ketiak sy hitam😑

Cuba pakai palmer butter coco lotion, boleh pakai untuk stretchmark and bahagian gelap. Berkesan 👍🏻 boleh beli di watson 🤗

hormon tu sis.saya gelap kt bhgian tiak n belakang leher.jenuh duk sental n scrub tak hilang..org ckp lepas bersalin akan hilang sendiri..

2y trước

sama la dgn sy, ketiak celah peha jd gelap.. sental pn x hilang².. hrp pas bsalin nnt hilang lah gelap² tu..

x blh bt apa mmang mcm tu perubahan hormon sampai bersalin sy pun sama jgk haritu lpas bersalin slow² hilang

samalaa.. msa blum pregnt mmng putih jee ketiak .. tpi bila pregnt second ni jadi hitam😅

Samela, habis semua celah gelap, rasa malu dengan husband sendiri dengan nurse 🥲

2y trước

x pyh malu sis, normal je tu.. lepas bsalin bru fokus cerahkan balik part yg gelap tu

lepas bsalin baru cari solution ye sis, skrg fokus kt kandungan dulu.