Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Hemalatha Chandrakanthan, Pakar Perunding Oftalmologi, Pusat Pakar Mata KPJ

Sering sakit mata sejak kebelakangan ini? Mata berair atau penglihatan semakin kabur? Risau kenapa anak suka menonton TV dengan dekat? Jom tanya semua persoalan anda dengan pakar kami berkaitan dengan penjagaan kesihatan mata anda sekeluarga pada jam 4 petang, hari Khamis bersamaan dengan 8 Julai 2021. *NOTA : Segala persoalan diluar daripada topik dan waktu yang dinyatakan akan tidak dijawab atau dipadam.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Hemalatha Chandrakanthan, Pakar Perunding Oftalmologi, Pusat Pakar Mata KPJ
28 Các câu trả lời

Betul ke org cakap kalau nak dapat baby dengan mata cantik.. Kena makan carrot banyak2 masa mengandung

3y trước

hi...Tidak betul... tidak semestinya makan carrot akan dapat mata cantik...

Hi Dctor, ape beza ye, kalau pergi tengok doktor mata dengan optometrist dekat kedia jual cermin mata?

3y trước

Optometrist- check power mata dan memberi prescription untuk cermin mata ........doktor mata-membuat pemeriksaan mata dan membuat diagnosis penyakit mata........

Macam mana nak atasi masalah mata kering n selalu bertahi ketika mengandung?

3y trước

hi..mata kering boleh diatasi dengan memakai banyak pelembap mata...boleh dibeli dari pharmacy..

Kalau rasa kurang selesa dalam mata, boleh ke kita genyeh mata guna tangan?

3y trước

hi...biasanya tangan tidak digalakkan kerana kotor..boleh guna tisu atau kain yang bersih........

Sy suka pakai contact lens.. Doctor blh kongsikan cara penjagaan yg betul?

3y trước

.solution contact lens perlu diganti kerap,tangan sentiasa dibasuh sebelum masukkan contact lens,contact lens case kena bersih,jangan pakai contact lens untuk lebih daripada 8 jam,jangan pakai contact lens yang expired

How often should i take my kids for eye check up?

Adakah masalah rabun boleh jd faktor genetik..?

Hi doc! Preggy mum blh buat laser tak?

3y trước

Tq doc😘