Beberapa soalan untuk persediaan nanti😄

Hi semua🙋 Sekadar bertanya.. 1. Skrg saya checkup kat swasta tapi nak nak bertukar checkup ke klinik kerajaan atas sbb nanti nak bersalin kat kmpung dan sy belum lagi berkahwin(Singlemom/non muslim). Apa dokumen yg diperlukan ya untuk buka buku kat klinik kerajaan? 2. Lepas bersalin nanti, nak buat surat beranak perlukan dokumen apa ya? adakah sy 1 org sahaja yg perlu pergi urus atau perlu mmbawa ibu/bapa sy? (Umur sy 23) 3.Boleh kah sy bawa bby sy untuk ke Semenanjung slepas surat beranak/mykid keluar, rasanya pihak imigresen akan tahan sy tak sbb surat branak tk ada nama ayah? sy dari Sarawak tapi skrg bkerja di Semenanjung. Terima kasih yg telah menjawab soalan saya❤️

2 Các câu trả lời

boleh je teruskan checkup swasta smpai awk nk bersalin...tp kalau still nk buka buku pink d gov...call dulu kk bgtau awk dr swasta nk ke gov sbb nk bersalin d kampung.nanti nurse akn beritahu doc yg diperlukan 2. nanti lps bersalin..nurse akn bg 1 salinan dokumen apa yg diperlukan untuk buat pendaftaran surat beranak ank 3.boleh je...xde masalah pon nama ayh tiada d surat beranak...asalkan ada surat beranak😊

8mo trước

kalau nurse marah awk marah je balik ...sy dulu pon 29 week bru bukak buku kt kk sbb takut jugak dulu..tapi so far nurse and doktor okey je tak pertikaikan apa2 pon.. yg pntg ada surat beranak utk smua pendftaran ke apa tkde msalah ..and proses buat surat beranak pon sama je mcm biasa cuma berbeza dokumen. .

1. bwak ic, bil dan buku checkup dri swasta ..tpi better boleh call kk terdekat utk book appointment and tanya dokumen yg kene bwak. 2. surat beranak boleh je prgi urus sendiri ..kalau lelaki nk bertanggungjwab boleh je isi detail ayah tu ..tpi kne dtg dgn lelaki ..