Takada sakit atau alahan.

Hi semua,saya dah 10week pregnant.Normal ke tiada alahan & hanya sakit badan sahaja? Saya juga kadang2 rasa macam tak pregnant. Last scan sebelum ni 8 week, alhamdulillah sudah ada heart beat #firstbaby #pleasehelp #firstmom #ingintahu

16 Các câu trả lời

normal xde alahan setiap org x sama.. x semua akan dpat alahan ada je yg xde bersyukurlah bg yg xde alahan tu.. jgn diminta utk nk alahan x happy pun 😁 bila dh kena alahan hah baru tahu mcm mana.. tiap² hari nk hadap alahan dgn mcm² ragam jenis alahan klau msuk sec trimester dh habis alahan bersyukurlah ada yg meleret sampai 9 bln pun ada alahan mcm sy dulu 😣sumpah penat stress nk hadap alahan tiap hari sampai prnh terfikir benda² yg negatif tp mengucap blk sbb fikir anak dlm perut jd kena jgk kuatkan diri..

2y trước

Betul tu saya dh 3 bulan still alahan lagi tp berkurang sikit dari awal ii mengandung penat dy diri sendiri je tahu.orang lain xakan paham mcm mne kita hadap cuma mengharapkan baby dalam perut sihat je🥰

saya 1st trimester pn tak ada alahan sangat,rasa bukn pregnant pn ada,pertama kali kn n period pn tak teratur,jd rasa mcm tak yakin je pregnant,utk pastikn tiap 2 minggu dr 3w,5w n 7w, buat scan smpi yakin pregnant,3w nmpk dot saja masih tak yakin sbb tak ada morning sickness tu,5w nmpk kantung dah,still tak yakin lg,7w baru yakin bila dengar heartbeat,baru rasa nak nangis n happy excited,sbb takut nak happy awal2,now dah nk msuk 6 bulan,doktr pn ckp bukn semua yg pregnant akan lalui morning sickness alahan semua tu

Sis sama ng sy. Skrg pm sy 10w dh. Alahan xdea. Tp rase jual laa mual tp xmuntah. Lau makan kenyang sgt baru muntah. Sy last scan 8w jgk alhamdulillah heartbeat pm dh ada🥰🤲🏻 nnti jumpe misi plak utk check 12w. Sy doakan supaya kita semua sihat dan dipermudahkan segala urusan 🤲🏻

saya anak first dulu takda langsung alahan dari first trimester - third , lagi bagus awak haha , sekarang mengandung anak no2 ada alahan sikit2 , makan pun memilih rasa mual2 .. rezeki sis pregnant takda alahan ni enjoy lah 😊

normal je sis. Tak semua org akan ada alahan mengandung. Org tua-tua kata kalau alahan baby girl. Kalau takda alahan, baby boy. hehehee tpi tak semestinya betul la. Tu org tua yg kata berdasarkan pengalaman mereka

normal ja sis . mak sy dlu ngndung kn sy takda alahan pn tp sy msa ngndungkn ank prtma ngn kdua skrg ni alahan teruk😅. ank prtama lg alahan teruk sngt2 .. tak tau ikut spa😆

Lain orang lain puan. Macam saya takde apa apa sickness tapi muntah kalau saya makan makanan berbeza daripada apa yang suami makan. Baby ikut selera abah dia je kot 🤧🤧🤧

Saya ni morning sickness dtg time 13w, mula2 sihat sejahtera je, masuk w13 trus lemau hahaha, jgn sebut sgt psl dia, letih sis morning sickness ni

anak first alahan sgt teruk sampai ke wad masuk tmabh air ..ank kedua nie dh 6week Alhamdulilah belum rsa alahan cuma letih badan ja

normal je sis.. sebab saya pon begitu jugak, skrg Alhamdulillah dh 7 bln tiada alahan cuma skrg dh start sakit badan semua