Tak selesa

Hello semua..nak tanya adakah normal untuk ibu mgandung 1st baby (7 minggu 3 hari)susah nak tido ,pedih ulu hati ,peeut pun tak selesa rasa mcm sakit2 lepastu tekak sentiasa rasa kering. Semua ni ibu2 ada alami ke?

25 Các câu trả lời

First trimester memang akan rase macam tu. Rase macam nak datang bulan kadang . Breast pun jadi berdenyut je. Masuk second trimester baru kurang sikit sakit sakit tu.

Normal sis..... Semua ibu2 prnh lalui mcm tu😊😊😊😊😊😌akak punya 18week...kdg2 masih ada rasa mcm tu juga... Hahahah

Saya pun sama sis! Nak tidur pun takboleh mengiring ke kiri sikit nanti sesak nafas. Breast pun sakit sangat pagi pagi

Sama saya pon mcm tu,tp bila dah masuk trimester kedua ni selalu rasa mngantuk

Hmpir smua alami masa trimister prtma sist .trimister kdua..alahan mulai surut

Normal.. Nanti masuk trimester kedua baru sy kuat tido.. Gantuk saja..

Sy pon alami benda yg sama. Muntah2. Nk p Keja pon x larat😥

Pernah alami juga sis, tp dh nak masuk trimester 2 hilang tu nanti..

4y trước

nk tnya lah.. trimester 2 pada minggu ke berapa ye?

Normal sgt alhamdulillah skrg pedih hulu hati dh ok

Normal tu sis jadi gelisah tak boleh tido..