Jawab Trivia & Menang Hadiah Dari CleavaMama

Hi Semua! Jom sertai pertandingan menarik dari Cleavamama! Kami mencari 3 pemenang bertuah untuk memenangi 1x Baby Pillow and 1x Infant Pillow. Jom sertai di bahagian contest sekarang!

Jawab Trivia & Menang Hadiah Dari CleavaMama
53 Các câu trả lời

Perbezaan Infant Pillow dan Baby Pillow ialah: Infant pillow direka khas bagi bayi berusia 0-6 bulan, bagi menjaga kepala bayi baru lahir ketika mereka tidur dan mempunyai profil yang rendah pada bahagian kepala dan leher yang mampu memberi sokongan dan penjajaran pada bayi. Manakala, baby pillow direka khas bagi bagi berusia 0- 12 bulan. Penggunaan baby pillow mampu mencegah dan mengelakkan terjadinya sindrom flat head (kepala rata) kepada bayi yang baru lahir. Saya ingin memiliki bantal premium ini kerana ini adalah cahaya mata saya yang pertama. Semestinya setiap ibu mengimpikan yang terbaik buat anak yang bakal dilahirkan.

Salam Sejahtera theasianparent , Jawapan : “Infant Pillow” adalah untuk mengelakkan ataupun mencegah dari syndrom “flat head”. ((Plagiocephaly) dan menyokong kepala dan leher bayi. Ia boleh digunakkan untuk bayi baru lahir hingga 6 bulan . “Baby pillow” pula boleh digunakan untuk bayi baru lahir hingga 12 bulan. Ia juga membantu untuk memberi sokongan kepada kepala dan leher bayi. Saya ingin memenangi bantal ini sebab saya akan melahirkan “double rainbow baby” 🌈🌈 saya pada December. Saya ingin menyambut bayi saya dengan bantal yang berkualiti dan selesa untuk dia. 🌺🥰❤️ Terima Kasih 🙏

Perbezaan infant pillow & baby pillow Infant pillow - jaga kepala baby baru lahir - baby 0-6m - sokongan yang rendah di bahagian kepala dan leher baby Baby pillow - baby berusia 0-12m - cegah terjadinya sindrom flat head Saya ingin memiliki bantal premium ini kerana untuk kegunaan dan keselesaan anak yang bakal saya lahirkan tahun hadapan supaya anak saya tidur lebih lena dengan bantal dari Ckeava Mama. Bantal ini juga dipercayai memang terbaik. Terima kasih @Cleavamama dan @theasianparent untuk giveaway ini. Semoga ada rezeki saya

The different between Infant pillow and Baby Pillow is: Infant Pillow * Soft, helps to protect the round shape of baby's head * Breathable, lightweight with reduced heat retention * Suitable for babies with asthma & allergies and Suitable from: 0-6 Months Baby Pillow * Soft, helps to protect the round shape of baby's head * Breathable, lightweight with reduced heat retention * Suitable for babies with asthma & allergies and Suitable from: 0-12 Months I want to win this contest and pillow because nothing is more precious than my baby and it was my first baby 🫶🏻🫶🏻

Infant pillow adalah bantal khas untuk bayi 0-6 bulan yang membantu menampung kepala bayi baru lahir dan mencegah flat head syndrome. Bantal ini sangat membantu menyokong leher bayi. Baby pillow ialah bantal untuk bayi 0-12 bulan. Bantal yang sangat selesa dan lembut untuk kepala bayi yang masih belum kuat dan memberikan keselesaan kepada bayi. Saya ingin memenangi bantal premium ini untuk baby saya yang bakal lahir pada November nanti. Saya percaya Clevamama adalah pilihan yang terbaik dan sangat tepat untuk permata hati setiap ibu ayah. Anak selesa ibu gembira ❤️

Perbezaan antara “infant pillow” dan “baby pillow” “Infant pillow” 🔹Melindungi kepala bayi semasa mereka tidur Bernafas & ringan 🔹Pengekalan haba dikurangkan untuk mengelakkan terlalu panas 🔹Profil rendah untuk penjajaran dan sokongan kepala dan leher 🔹Hypoallergenic, pH seimbang & bebas toksin 🔹Sesuai untuk bayi yang menghidap asma & alahan “Baby pillow” 🔹sesuai bagi bayi yang berumur 1 tahun 🔹untuk keselesaan baby bila tidur Saya ingin memenangi pillow ini untuk kegunaan dan keselesaan bakal anak yang akan saya lahirkan nanti.

Infant pillow: Bantal yang berbentuk di bahagian bawah kepala bayi untuk mencegah Plagiocephaly - iaitu “flat head syndrome”. Baby pillow: Bantal yang mempunyai ketinggian yang sesuai untuk bayi, menyokong leher bayi dengan ergonomik. Kedua-dua bantal juga biasanya diperbuat daripada bahan yang sejuk & nipis pengudaraan yang baik. Saya ingin memiliki bantal ini kerana bayi saya memang menggunakan Infant Pillow Clevamama sejak lahir, dan terbukti bayi saya tidur lebih lena & selesa. Sudah tiba masa nya untuk bayi saya bertukar ke Baby Pillow pula 🖤

Infant Pillow - Boleh digunakan untuk baby 0-6 bulan - Ada head shape untuk prevent flat head syndrome Baby Pillow - Boleh digunakan untuk baby 0-12 bulan - Fungsi sama seperti infant pillow yg boleh membantu mengelakkan flat head syndrome walaupun design tanpa ada lubang khas untuk kepala baby, dengan bantuan material yg digunakan pada bantal ini, iaitu clevafoam. SAYA INGIN MEMENANGI PILLOW SUPAYA DIGUNA OLEH BABY SY BAGI MENGEKALKAN BENTUK KEPALANYA, MENGELAKKAN FLAT HEAD SYNDROME, SEKALIGUS MEMBERI KESELESAAN KEPADA BABY KESAYANGAN SAYA 🥰❤️

Infant pillow adalah khas untuk bayi 0-6 bulan… untuk menampung kepala bayi newborn dan mengelakkan syndrom ‘flat head’. Baby pillow boleh digunakan untuk bayi 0-12 bulan. Baby pillow digalakkan bagi membantu keselesaan kepala bayi untuk keseimbangan dan dpt mengelakkan flat head syndrome terhadap bayi yg semakin bertambah usia. Saya ingin memiliki bantal premium ini supaya dpt membantu memberikan keselesaan bayi saya semasa tidur dan mendapatkan tidur yang lena serta berkualiti. Semoga ada rezeki untuk bayi saya

Perbezaan antara " infant pillow " dan "baby pillow" (Infant pillow) - direka untuk mengelakkan baby daripada terkena sindrom flat head - mengurangkan pengekalan haba untuk membantu mengelakkan baby terlalu panas (Baby pillow) - direka untuk mengelakkan baby daripada terkena sindrom flat head - idea untuk bayi yang menghidap asma dan alahan Kenapa saya ingin memenangi pillow ini kerana saya ingin baby saya dapat mengelak daripada terkena sindrom flat head dan supaya baby saya dapat memiliki tidur yang lena ♥️