Berat baby 35 weeks

Hi semua. Sy nk tnya, smlm sy scan kt kk 35w 4hari, bby berat baru 2.66kg. Normal ke? Ke bby sy kecik ya? #firstmom

26 Các câu trả lời

Saya masa anak saya 36w dalam kandungan berat 2.6kg. Lagi 2 hari nak due (last check up) doct check berat anak dah 4kg. Terus kena E-czer sbb doct nak avoid saya dari turun tanda nak bersalin normal. Nanti banyak complication. Dan saya kecik doct kata risk untuk saya bersalin normal. Apa pun sis jangan risau kay, hujung2 baby akan membesar dgn cantik jugak. Saya sbb genetik ayah dia besar n tinggi sbb tu tiba2 4kg😅

Setiap kali scan, selalunya doc akan tunjuk graph. Kalau scan kk, if tak normal doc akan cakap tak normal. If scan swasta, diaorang akan tunjukkan graph sama ada EFW tu okay ke tak. Kecik ke besar ke. Selagi doc tak suruh refer pakar ke apa ke means okay ke. Takyah overthinking. Positive je

Saya time 36-37 weeks pun berat mcm tu. Doc saya ckp okay je sbb dia masih follow graf dia. Tp bila lahir berat sbnr baby saya 2.47kg je. Doc saya ckp okay je sbb dia ikut gene parents jugak . Kalau parents jenis petite, anak pun camtu la jugak.

okay laa tu klau doktor xde ckp apa xde refer pakar untuk cek bby iugr bermakna bby tu berat okay . Mcm anak sy berat 2.3kg 36w doktor suspek bby kecik & terus jumpa pakar cek . Kalau doktor xde ckp apa bermakna normal

normal . Sy 36w2d berat baby 2.7kg . dekat2 dah tu. air ketuban ckup. ukur anggota baby semua perfect, da bole lahirkan Anak yg sihat . semoga dipermudahkan urusan

Oklah tu sis .. Daripada Saya, Baby Dah 3 Kilo Lebih. Asyik Kena Scan Jelah Pastu Doktor Pantau Habis-Habisan. Bila Baby Dah Di Lahirkan, 4.16kg Rupanya. Saya Czer

kalau saya, lepas scan tu jugak saya tanya Dr mcm2. lagi tepat jawapannya daripada awak balik rumah, tanya dalam ni. tu saya la😅biasakan tanya Dr dulu ye apa2 pun.

2mo trước

betul.. sebab yang pakarnya doktor bukan mamy dalam niey.. cuma kalau tlepas pandang atau lupa tu okay la.. kalau musykil better tnye dktor atau nurse terus

Normal sis. Mase ank first 36w scan beratnya 2.6kg. Lahir 39w berat 2.8kg. Ank 2nd ni x tau la sbb baru 33w. Risau jgak sbenarnye😂 kuat makan manis kalini🤣🤣🤣

2mo trước

Boleh jadi asbab sis hahahaha. Saya minum manis kurg tp makan manis. Lepas makan nasi mesti nk manis. Tak pon buah ii. Sbb lidah tekak tu pahit je rase😂

kalau doktor tak ada cakap apa tu maknanya semua ok lah sis.. saya mase 32weeks baby 1.7kg je.. dktor cakap ok jer..

sy scan 37w bby berat 2.7kg..sy rsa ok je bby sis..sbb ank sulong sy 2.6kg n 2.5kg lahir msa 38w dulu😁