Keluar darah 36w4d

Hi semua, siapa ada pengalaman masa kencing keluar darah? Lendir tak ada sakit pun tak ada. Braxton hicks kadang2 datang. Saya dah ke hospital tapi bukaan belum ada so doktor bagi balik rumah dulu. Persoalan yg saya nak tanya, ada tak mommies yg experienced macam saya and boleh kongsikan pengalaman bila mommies bersalin lepas kena mcm saya? #firstbaby #bantusharing

2 Các câu trả lời

ok, this is mine #myfirstbaby 2021 due date i sepatutnya 15/9, tapi i deliver merdeka bulan 8. lebih kurang 2weeks before edd. sepanjang pregnant tak pernah pun ada sakit apa2. even braxton hicks pun tak😆. hari hari berjalan sana sini. ulang alik balik kampung redah pakai 4x4. seminggu sebelum merdeka tahun ni, tiba2 tumpah darah, before that ada keluar lendir+darah. bila pergi check bukaan takde lagi. doc nurse semua pelik tanya ada rasa pape tak, jawapan dia tak😂 so, i balik then jalankan routine macam biasa. jenis tak duduk diam, sarat sarat pun sibuk g sana sini lagi😆. then after a week tu nak dijadikan cerita pergi kedai emas, kononnya nak beli emas untuk baby. punya lah excited sangat. malam tu perut mengeras tapi sama still tak rasa sakit. esok pagi subuh tu tiba2 rasa nak membuang je kerja. and after that ada rasa senggugut macam nak period ( first time rasa sakit masa preg ). sakit dia on off, makin lama makin kerap. pergi PAC check dah 4cm. dalam masa sejam tu dah tak duduk diam rasa nak meneran je, bukaan check lagi dah 7cm terusssss. terus masuk labour room. masuk labour room around 15 min baby dah keluar😂. anyway, air ketuban meletop masa tengah teran, doc baru je nak pecah kan😆 sambil meneran sambil gelak cerita dia...

3y trước

Sama la kita sis. Saya suri rumah tangga tapi x duduk diam. Mengecat rumah lah apa lah sampai mil geleng kepala sbb xtahu duduk saja rehat 😆 Seronoknya baca bukaan senang, bersalin pun senang. Hehe doakan saya mcm sis jugak 🥰🤣 harini saya dah hari ke-5 lepas keluar darah haritu, dah berasa jugak sakit2 mcm menyucuk kt ari2, tapi x berani ke hospital dulu smpai dh sakit kerap nanti.

Just get ready je kalau lepas ni ada keluar tanda atau contraction 😁

3y trước

Semoga baby cepat2 keluar ye. Masa anak 1st dulu, taknak keluar jugak even hari2 tak duduk diam pun. Nak jgk keluar 40w1d, tu pun jenuh tggu 2 malam dgn contraction kuat, last2 nurse bukakkan jalan 😅