Emosi tak menentu

Hi semua. Sejak akhir akhir ni saya selalu nangis. Terlampau sensitif dengan ayat atau perkataan orang sekeliling lagi lagi family saya. Dulu sebelum mengandung saya dapat lah juga kawal emosi saya sebab family saya ni cakap mulut jenis tak ada insurance 😅 tapi sejak mengandung ni sikit sikit saya sentap dan nangis. Saya risau pada baby je 😞 berat baby pun lambat dua minggu. Means sekarang saya 22w tapi berat baby 20w. Tapi doctor tak risau sebab doctor memang nak berat baby macam tu. Badan saya kecik, so senang nak bersalin bila baby tak besar sangat. Cuma nak tanya, elok ke menangis setiap hari 😞 berat baby pun risau even doctor suruh jangan risau 😞

1 Trả lời

Hai. Masa hamil memang sensitif. Jangan terlalu risau sangat. Ya memang akan risau itu ini tapi jangan terlalu overthinking ya

2y trước

Sama-2 💖