Ruam Gatal atau Chicken Pox?

Hello semua.. saya pregnant 18 minggu. Dan keluar ruam tapi tidak pasti ruam gatal ataupun chicken pox. Sudah ke klinik Dr informed bukan chicken pox. Ada ibu2 yang pernah alami?

Ruam Gatal atau Chicken Pox?
31 Các câu trả lời

Sama dgn i . Time pregnnt . Smpai naik kudis . Sedih . Doktor bg ubat kurangkn gatal je . Lpas 3rd tri da xgatal .

5y trước

I start mse bulan ke4 cm tu smpai la da masok 3rd tri . I smua gatal tp plg worst kaki la . Mmg skrg kesa tu ade lg

sy pun ada..sbb hormon..sabar jela ea..but now Alhamdulillah sy nye gatal da beransur pulih..kulit kering jela..

5y trước

Haah.. kene sabar je laa...

pembawakan baby rsnya.. sy xde pnglmn cmni tp adk sy ade, die tuka mndian kpd sebamed, bru lega gatal2 tu

5y trước

Ahhh... Nak cuba lah sebamed.. tq2 infonya

Mungkin pembwkkan bdk kot. Kalo sye naik jerawat dkt dada. Lps bersalin licin balik. Bekas pon da xde

5y trước

Kalau jerawat ok sikit kot sbb tak gatal kan.. yg ni gatal owh..

sy pn camtu jgk.. bila msk 5bln dh ok xde gtal2.. kl ikut blah fmly sy biasa alhan camtu..

5y trước

Ohh so, tak perlu risau lah kan.. tapi still kena jumpa Doc lah ni ..

Sama sis..tap saya kena time 3rd trimester..doktor bagi ubat sapu dgn ubat tahan gatal.

5y trước

Loratadine...mkn time mlm sblm tido..baru boleh tido dgn selesa..kalau tak asyik tergaru garu je..

sy pn ade cm ni.. gatal2 lg truk.. smpi jumpa pakar kulit. org ckp pmbwkkn bby

5y trước

Aahhh.. okok

Bawaan baby,lepas bersalin ok dah,4th baby lagi teruk ,i satu bdan ruam2

5y trước

Baby ikut juga jadi kulit sensitif...

Saya rasa saya pun alahan lah. Sebab sama macamni. Baru2 ni je ada. 😓

5y trước

Sabar dan tahan je lah kan

Sama laaaa sekrg naik kt perut start gatal2 sekrg 14miggu 4hari