PENGIRAAN TENDANGAN BABY/ FMC

Hi semua, saya nak tanya. Saya sekarang dah 30weeks dan dah kena start kira tendangan baby. Kiraan dinasihatkan start pukul 9am-9pm. Masalah saya sekarang, baby saya siang kurang aktif, dia akan aktif dan sangat bila malam. Ada yang sama macam saya? Macam mana korang handle dan macam mana korang isi carta dalam buku pink tu?

2 Các câu trả lời

Sama... Kena mkn atau minum nk bg baby gerak. Kalau x, ssh nk ckopkan 10x sehari tu. Tmbah plak sy suka tido siang... Kdg xsedar kalo baby gerak.

4y trước

Hahaha malam tak boleh tido, siang mesti lah nak qado tido kan. Tak sedar baby gerak ke tak. Hmm

Sama laa bila dah nak masuk maghrib aktif pulak. Sy kena makan jugak utk buat baby aktif.

4y trước

Haah baby sy aktif kalau makan. So terpaksa jugak laa sy puasa half day je setiap hari 😅