Vitamin / Multivitamin

Hi semua 🙌 Saya nak tanya, ada tak mommy yg consume Vit C awal² trimester esp dlm 5 weeks? Ataupun any multivitamin yang okay, boleh bagi suggestion tak ☺️ Tadi saya tanya nurse KK, vit C 500mg terlalu tinggi untuk ibu mengandung. So sekarang saya nak survey vit C or multivitamin yg okay untuk ibu mengandung. TQIA 🤗

1 Trả lời

Awal2 ni cuma folic shj yg penting. Lain2 tu xpasti. Then for vitamin c, after buat ujian darah utk tgk hb..usually ubt yg kk bg dh include vitamin c skali. No need extra.