Alahan Ibu

Hi semua , saya dah 9minggu 3hari . Tapi takda alahan apa pun . Adakah biasa atau luar biasa ?

29 Các câu trả lời

Alhamdulillah sis ..sy dr ank 1st smpai hamil yg ke3 ne skrg 29weeks langsung xda alahan..mkn apa² jk..mcm x preggy langsung..cuma antibody yg hamil ke3 cpt lesuh sbb surirumah spenuh msa smbil jga ank 2 org boy🤭 nasib jarak tiga thun.. smua fmly ckp klu hamil mcm sy,biar tahun² pun ndak apa😂😂 doakn sy moga baby girl kali ne, due date 22/1/23 ..Aamin🥰🤲

Luar biasa. Sy nie br masuk second trimister br ok. Masa mula2 dulu teruk tahap muntah terus tekencing. Terus suami mandikan. Dr pg sampai mlm muntah. Mkn apa auto keluar. 3 bulan mkn order je. Xboleh masak. Sngt2 sedih skrg dah slow2 ok. Mummy jngn risau kalau xde alahan tu alhamdulilah sngt. Inshaallah baby sihat2 je ok. No worries 🤍

Lbih baik xda alahan dari ada alahan..bab alahan ni mmg sush nak elak.sgala bau bikin muntah,kurang bertenaga,sesak nafas.kdg2 rasa nak give up dgn kndungan.1st bb n 2nd bb sy xda alahan.skali 3rd bb,ya ampun sengsaranya dpt alahan.xlalu makan.berat turun,kncing pun kotor,minum air pun muntah.yg pasti alahan ni x ok🤣

Alhamdulillah rezeki sis..kalau boleh saya tak nak ada alahan hahaa nikmat nya Allah ja tau.. Sya alahan smpi nak masuk 5 bulan sis smpi terpaksa berenti kerja yg sya keja dh lma.. Tpi demi zuriat yg di tunggu hmpir 4 tahun sya redha.. Walaupun sis tk ada alahan sis enjoy ja journey tu bukan smua dpt nikmat mcm sis 👍

bestnya kehidupan tiada alahan waktu mengandung .. makan minum apa semua pun boleh 😌 jelesnya saya.. sy skrg tengah preggy anak 2nd dan semestinya alahan 🤭 anak first memang alahan sangat teruk sampai dah nak beranak pun still muntah2 😆😆 skrg ok sikit dari anak 1st tp tu laa alahan tetap alahan😂..

ada je mommy yg xde alahan lgsg sepanjang pregnant. if awak xde alahan xperlu risau dn jgn minta nk dpt alahan pula. bertuah tau xde alahan. kesian dkt mommy2 yg alahan teruk smpi nk kena mc kerap. smpai ada yg kena warded. ada yg nak makan tak boleh lgsg. asal mkn je muntah. sgt struggler tau.

Saya faham perasaan sis, mesti tertanya2 sebab tengok orang sekeliling pregnant semua ada alahan. Kita pulak cam takde apa alahan. InsyaAllah kandungan kita ok je walaupun takde alahan. Jangan terlalu risau, tak elok utk mommy and kandungan. Semoga dipermudahkan urusan dan kandungan sihat sentiasa. Hugs!

alhamdullillah , kalau takda alahan tu bersyukur sangat berbanding ada 😅 saya anak 1st dari awal kandungan sampai 3rd trimester takda langsung alahan tapi untuk 2nd pregnant ni ada masa datang mula lah saya rasa nak muntah dan loya tapi boleh tahan lagi lahh ..

semua ibu mengandung alahan tak sama.... untung yg tak ada alahan ....kami yg dok alahan teruk ni doa sangat-sangat alahan cepat habis🤧🤧🤧... berhenti 2 hari mai pulak ni...makan telah la...masuk hat tu keluar balik pun hat tu....

sangat beruntung sebenarnya.. 😊 sy start alahan dari minggu ke8 sampai minggu ke16.. tapi bukan sy la, alahan dapat ke suami. 😅 Kesian pulak dia sampai lembik ke diri duk muntah² + mabuk pening..