Scan

Hi semua. Saya baru 6 minggu pregnant. Scan cuma nampak kantung sahaja. Ada yang macam saya tak

23 Các câu trả lời

normal sis..sy haritu scan masa 7w baru nmpk kantung..tu pon kantung kecik sgt,dr ckp 4w masa tu..lps tu harini sy pergi scan balik..alhamdulillah dh nmpk baby dgn heartbeat..skrg 9w klau ikut tarikh last period.

3y trước

amalkan makan apa ? saya pun macam tuh sepatutnya dah 7 weeks tapi scan kantung kecik . 4 weeks mcm tuh . tapi ada kluar coklat2 . hmm

saya pun sama, kalau ikutkan dah 10 weeks tapi semalam saya scan hanya nampak kantung sahaja. janin belum nmpak. Risau juga. Moga yang baik - baik saja berlaku hendaknya ada rezeki buat kita melahirkan zuriat.

3y trước

sama macam sy . jadi skrg kandungan sis ok tak?

Sy pun mcm sis. Masa 6w nampak kantung je. Repeat masa 7w baru nampak janin & jantung. Tp tak berapa jelas. So kalau dr sugest dtg balik after 2weeks tu better la. Sbb mungkin nanti lagi nampak jelas.

sy scan 6weeks 3days pon nmpk kantung je. doc dok tekan2 perut xnmpk baby pon. heartbeat pon xleh detect. risau jgk lah tp suruh dtg balik 8 weeks nanti. doakan sy dan baby baik2 je...🥺

Sama mcm sy... Klu kira dh 10 mgu... Tp bila scan 6 mgu... Nmpk kantung je... 2 mgu lg jupe doc... Tp ni dh start kuar brownish... Ada x sesape yg pernah mgalami ni...

4y trước

macam saya, scan masa 8w tp dr kata baby dlm 5w3d. sepatutnya repeat scan masa 11w, tp 10w keluar brownish then trus buat scan lg and size baby masih sama 5w3d. dr cakap be prepare utk baby gugur, esoknya memang baby turun sendiri. banyakkan berdoa sis semoga takda perkara tak diingini berlaku

normal. saya pun waktu 6 weeks nampak kantung. 8 weeks nampak baby and heartbeat. husnuzon. doa yang baik2. congrats tau. hopefully you will feel better once you see the baby.

Saya mggu lpas 6w3d dah nmpk janin n heartbeat...tp doktor ckp kandungan saya x kuat...dpt ubat kuatkan rahim...Doakan saya n 👶..

5y trước

Kandungan x kuat*

Baru check tadi samalah kantung kemain beso tp janin x kelihatan.. ikut previously pregnancy dah nmpk da... Doktor suh dtg lagi 2 mggu.. skrg 6weeks 1 day..

3y trước

saya pon sama sis , risau moga baby baik² sahaja moga ada rezeki utk jadi ibu

Yee sis btl sy pun 5weeks baru tp doktor bgthuu dtg hr 6weeks tuu boleh chek dah perut mmg akan nampk kantung sahaja semoga dprmudahkan sy first mngdung

ye sis masih baru lg tu... sy dlu scan 7w dah nampak baby ngn dgr heartbeat... tgu lg seminggu 2 ye... btw tahniah :)