Hb Low & Darah O+

hello semua . sapa darah O+ kt sini ? masa hb low korang makan ape and amalkan ape je untuk naikkan and cantikkan hb ? cer share sikit ❤️

13 Các câu trả lời

sy o+ jugs ..Alhamdulillah hb ok tggi dr sblm hamil sblm ni..mkn new obimin je..msa first buka buku nurse bg zinfocer..sy xleh mkn pening trus&loya..huhu..x ngam kot..tu smbg mkn obimin je ..moga sis hb cntik slalu

doc suggestkn sy untk gnti ubat dri zincofer to iberet then 3 sekawan tu,bru ngam dlm bdn..oso lps minum ubat 3 sekawan tu minum air limau kasturi or lemon naik teros dri 11.4 pegi 12.2

Saya thalesemia carrier and darah O+. Tak boleh makan zincofer, loya teruk. Saya makan maltofer jenis sekali folic acid, beli sendiri di farmasi. It helps!

sye pun o+ , kalau tkleh makan zincofer minta kt nurse nk iberet folic , minum air 2l sehari , kurangkan gula , waktu makan jgn skip , makam pun pengaruh hb jgk

2mo trước

tapi selera makan saya kurang 😭 dh nak masuk 25weeks . iberet , mamariam , pati delima saya makan . tp tktau la naik ke tak 😓

Saya pun hb low mula2..ada makcik suggest kurma kering + Goji Berry..rebus n minum air..atau campur dengan sup ayam/daging Naik hb 12.0 sblm ni 10.0

Saya o+. Makan la segala Benda ttp xnaik. Saya makan vitamin tambah darah , susu, chia seed, betik. Hb OK. Tapi minum tea Ais Tiap2 hari.. 😂

sy O+ tp hb paras selamat smpai hjung trimester .. mgkin kena jaga pemakanan tu.. coffee2 kena kurangkan, lebihkan susu telur hati ayam tempe

1mo trước

sy nk msuk 28wk..bru ni hb xnaik2..10.9 ja..xmau naik smpai 11..huu

saya makan new obimin..alhamdulillah hb ok. banyakkan makan buah2, air delima,saya amalkan minum air mineral 2L sehari.

makan zincofer + banyak makan buah buahan, kerap minum air