Hb low..ubat tambah darah

Nk tnya mommy yg jenis darah o+.. ubat tambah darah jenis apa yg mommy makan? Boleh share x makanan apa yg korang makan..

3 Các câu trả lời

Saya mommy o plus. Any supplement saya rujuk doktor dulu. Doktor pesan tak boleh sebarang makan sebab tahap kesihatan setiap mommies x sama. Tak kiralah darah apa pun 😅 Mcm saya dari awal pregnant doctor cuma bg consume pil calcium (3 hari sekali) & folic acid. Dah 30w baru merasa obimin & pil calcium brand lain makan hari2. Doctor tak bg saya ubat tambah darah maybe hb sy selalu 11 12. Saya cuma selalu makan jambu batu je & kurangkan caffeine intake. Yg ni serasi buat saya. Tp kadang bergantung pada org juga, awak kena try error makan benda lain juga mcm kismis ke

8mo trước

Ok sis. Sy cuma kurang darah saja. Plg tggi 10.9 then turun 9.7. Kafien mmg Sy x ambi langsung. Jambu batu sy kurang makan...lepas ni kena selalu makan jambu batu. Tq

Cara pengambilan ubat kena cara betul. Baru ubat tu berkesan. Lepastu awak la sayur hijau, buah2 especially jambu batu. Sy dulu anak 1st siap mkn maltofer+iberet. Tp hb still low. Ni pregnant no2 sy just mkn maltofer dgn mkn makanan yg dietitian suggest. Mmg hb sentiasa atas 11 😁

try pemakanan sis. selagi kita boleh natural. banyakkan jambu batuu. susu hl tuu. Insyaallah kita cuba elak supplement

8mo trước

Ok sis. Sy cuma makan maltofer saja. Lepas ni sy bykkan makan jambu batu.