darahh tinggi di usia kandungan 35 minggu

Hi semua.. Ni pertama kali tjadi pada Saya.. sebelum Ni checkup semua ok, hb 11.5 n tekanan darah pun normal 128/80 tapi kelmarin tetiba bila checkup tekanan darah Saya jadi 158/90 n terus kena admid.. siapa Ada pengalaman mcm Saya n boleh share Tak...

1 Trả lời

sy pn mcmtu..drah naik mkin tggi bla nk msuk 38 mggu..kna admid wad smggu utk check tkanan drah..msuk 38 mggu dpaksa brsalin stelah indus 3x tak jln..so doc tpaksa msukkn ubat.. alhamdulillah,sgalanya slmt..