Kandungan 30w

Hi semua nak tnya, mcm mn mommy uruskan rumah ye sbb sy mmng jenis cepat stress rmh brhabuk kotor smua ni skrg preggy 30w prnh try kemas 1 rmh sbb sbulan tkde yg kemas mop vacuum cuci blik air smua🥹tp lepas tu perut sakit sngt letih dia tkyh ckp.. skrg keadaan pon sama mcm ni suami bab ni dia tk mmbntu sngt dia pon letih kerja .. mcm mn ya😅 #ingintahu #bantusharing

3 Các câu trả lời

awak kemas rumah jgn buat semua sekali dlm satu hari. awak buat harini cuci habuk2 buang sawang n sapu, esoknya vacuum n mop lantai, lusa cuci bilik air, semua tu awak buat selang2. hari yg buat laundry kalau awak jenis lepas angkat jemuran terus lipat awak jgn buat kerja lain dah, buat yg tu ja untuk hari tu. asingkan setiap kerja jgn buat semua sekaligus takut penat tambah2 bulan puasa ni. habuk sikit2 tu awak pejam mata ja. dlm seminggu tu kena ada hari rehat jugak. dah masuk 30w jgn buat kerja penat2 sangat takut terberanak awal ja. semoga membantu

7mo trước

betul... sy pun buat siket2.. tp setiap harii mesti adaaaa project nya.. contoh,, harini basuh alas kaki.. esok basuh cadar. lusa mungkin kms sawang jer.. tulat, sy cuci alas cushion pulak.. sambil2 tgok tv,, lipat2 kain... buat yg termampu... mana2 yg boleh buat stress,,, fikir ni jer yg mampu.. utk keselamatan baby...

bincang dgn suami kalau mampu untuk hire orang kemaskan rumah sebulan sekali. dah masuk hujung hujung mmg letih. awak buat mana yg termampu je. lain tu cuba inform suami kalau boleh panggil orang kemas

sy buat ja slow2. buat sikit2. penat smbung esok pulak