Rasa gerakan

Hi semua, nak tanya. Sy mengandungkan ank pertama. Baru 18week, tapi semua orang keep on tanya. Dah rasa gerakan baby ke belum. Tapi masalah nya sy takrasa apa pun. Macam mana ye rasa gerakan tu sebenarnya? Ke sy yang xperasan 😰 #firstbaby

2 Các câu trả lời

Saya start 14-16w dpt rasa sikit2. Bila dia bergerak akan rasa mcm senak sakit sikit-sikit lsptu kalau letak tgn atas dia akan rasa gerakan halus dia. Saya kurus & perut x tebal dgn lemak so boleh rasa & nmpk di mana dia berada. It's ok tak dapat rasa skrg sis. Sabar tunggu baby sis besar. Tunggu je nurse suruh kira gerakan start 28w kan.

Hi mommy, tiap org tak sama. Ada yg rasa awal, ada lambat. Biasanya 28w boleh rasa sebab tu kita kena tick start 28w (kalau tak silap sy). Sy start rasa masa 24w. Gerakan tu memang rasa kena tendang, tumbuk dan bayi berpusing. Senang je nak tahu 😃