EDD paling tepat

Hi semua. Nak tanya, sy kira weeks hamil ikut apps ni 6 weeks dah, tapi scan di klinik 4 weeks 6 days. Mana yg paling tepat ye, sbb jauh bezanya.

10 Các câu trả lời

terlalu awal nak cerita pasal tepat atau xtepat ni.. first baby sy keluar exacly EDD apps ni.. doc bg EDD lewat skit.. Doc tgok tru scan.. 4 weeks tu awal lagi, nanti dah 9-10 weeks inshaAllah xda nak jauh sangat EDD tu.. but i believe scan lebih betul kut..

PUAN. SAYA TAKTAU MCM MANA NAK CKP. DAH DOKTOR TU CKP MCM TU MAKSUD DIA BTL LAAA 4W6D. APLIKASI TU CEK TA ACCURATE -_- ADOI MCM MANA LA NA PG KLINIK KLU DOKTOR PUN PUAN TA PECAYA

3y trước

Dah setahun soalan ni 😬

Sama lahh. Period regular. Tapi edd beza kira lmp dengan scan. Beza 2 minggu huhu. Awak scan nampak kantung je ke atau dengan heartbeat?

Sbb dlm app ni dia mnta tarikh 1st period, klu doc dia mnta last tarikh period. Mcm td sy bru check bru 6w2d.. Dlm apps ni dh 7w

Sayaa periodd teraturr first scan doc ckp 9 mnggu . Lepas tu dia kira 7 mnggu katanyaa lmbt 2 mnggu usia kndungan saya .

Biasa doc akan advise ikut REDD..saya pun lari kiraan weeks so ikut scan la..tp boleh je prepare awal ikut EDD

Normal sis. jangan risau. nanti masuk second semester dia akan start ok

Normal sis. Kena ikut scan dokto tu. Saya pun date lari 2 minggu..

Sy ikut scan. Sbb sy pun lari seminggu juga sbb period x teratur

it's ok lari 1-2 weeks. Sy pon beza jugak.