Baby Kicking

Hi semua nak tanya.. Saya dh masuk 30 weeks nih, tapi pergerakkan baby mcm kurang.. Bila pegang perut baru dia gerak. Normal ker mcm tu..?

2 Các câu trả lời

Selalunya masuk 36 weeks baru janin kurang bergerak sebab makin sempit. Sis boleh baca panduan dalam ni tentang sebab-sebab kenapa janin kurang bergerak. Kalau risau sangat, sila rujuk doktor ya. Jangan bertangguh! https://my.theasianparent.com/penyebab-gerakan-janin-berkurang

Teruskan monitor closely sis. In shaa Allah okay as long as dia bergerak. Boleh jadi sis tak perasan dan dia pun makin besar dah susah nak gerak freely, kick macam dia kecil sebelum ni hehe.