Boleh ke mencangkung?

hi semua. nak tanya.. pregnant ni boleh ke berak kencing mencangkung? MIL saya larang saya mencangkung.. tapi saya selesa mencangkung 😅 adakah saya patut beli tandas duduk yang portable tu? saya takut nak beli kat shopee takut tak elok. 😅 p/s: saya pregnant 19w 2d

29 Các câu trả lời

Krem gigil2 kaki lau sembelit 🤣 14week pon rase senak perut lau mencangkung..tapi perut ni time kt office je rase nk membuang..kt umh xde plk rasa..dh la office tandas cangkung..

boleh sis. saya pernah Tanya doc pakar. sampai doc tu berseloroh kata zaman dulu mana ada tandas duduk😂 orang zaman dulu steady je.

Mak sy dari anak pertama sampai anak kelima mmg ada toilet mencangkung je..pas tu dh ada duit sikit bru guna toilet duduk. Insyaallah ok je sis

Nak berak kencing pun kena ikut cakap MIL ke wak.. atas keselesaan sendiri lah.. tp kalau dah sarat mmg x selesa nk mencangkung..

1y trước

rumah tak moden sangat so tandas semua cangkung 😂 suami saya dah cari siap2 rumah baru yang tandas duduk semua 😂 senang mak mentua pun boleh guna haha

boleh je cuma jangan cangkung terlalu lama . boleh mnyebabkan baby sush bernafas . btw ada ke tandas portable ?

1y trước

bli kt mne ni ? comel pulk 😂 berpantang blh guna ni sbb saya first mom tpi pantang sndiri 🥲 family jauh ii .

sy beli portable kat shopee je..pakai masa perut dah besar..sbb xselesa sbb perut terkepit kat peha..n masa pantang pun boleh guna..

1y trước

sy beli kerusi yg lubang kat tengah tu..

boleh je sis, saya pon dulu nencangkung.. cuma bila perut da besar saya lebih selesa duduk sebab rasa senak bila mencangkung

Boleh. Tapi bila perut makin besar awak akan rasa macam senak sikit tau mengcangkung

mak sy pun larang tp ntah sy buat je sbb xsuka yak duduk. Kecuali waktu berpantang. Sy nk tau juga ni knp ya?

Sy dari awal mengandung sampai sakit nak bersalin pon tetap mencangkung 😅 mudah nak bersalin