Boleh ke berak mencangkung?

Boleh ke berak mencangkung pd awal kehamilan?sbbnya sembelit buasir..mak mertua sbnrnya x bgi mencangkung tpi x tahan…#bantusharing #firstbaby #pleasehelp

5 Các câu trả lời

hai sis..saya dari awal sampai sekarang 36 weeks memang guna tandas mencangkung..so far utk sy Alhamdulillah semua okay tapi hujung2 minggu ni saya cuba utk tak cangkung lama2.. 😆 tapi sy otw beli tandas duduk portable yg jual kat shopee sebab nanti berpantang nak guna tandas tu..

saya memang biasa guna tandas cangkung daripada duduk. sekarang 37 weeks kerap sembelit tapi still guna 😂 tapi maybe kalau boleh elakkan kot sebab saya dari anak 1st sampai kedua ni dah biasa

sy berak berdiri je tkut nk cangkung lama2 dgn sembelit tkut teran2 keluar benda lain pulak 😅 dhla 35w dh .

1y trước

sy punn.. kdg cangkung, najis mcm xnk keluar 😅 sy separa berdiri smbil goyang punggung kiri kanan, itu pn klau sembelit la.. klau tandas dduk sy xpandai 😂 lg rasa najis tu malas nk kluar, mcm tersangkut.. 🤣

seelok nya biar lah duduk sb mngdung tak elok cgkung ni..moga smua baik2 je

boleh je sis tapi kalau dah sembelit buasir, awak pergi klinik untuk check.