tanda awal mengandung

hi semua... nak tanya lah. mase memula mengandung.. mommies sume tau cmne.. pastu spotting ngn rase loya2 mane yg rase dlu Dan mse cek mse tu dah bpe minggu.. tq yg tolong jawab.

60 Các câu trả lời

saya jenis period xteratur , nk detect lambat period pun susah jugak sbb xteratur. Cuma rasa sakit berdenyut dkt breast kiri kanan .. then loya tpi taknk muntah . dia loya gitu gitu jek bila cek upt +ve alhamdulillah 😊

Check waktu kandungan 3 weeks. Upt yg diorder online baru sampai. Tak sangka nk dapat double line. Tak ada tanda2 sebelum tu kecuali breast rasa sakit lain macam. Hihi. Loya start 6 weeks . 13 weeks baru habis.

Saya lewat period, breast rasa sakit, ingat nk period, LEpastu ada tompok kt Pantyliner ingat nk dtg period tp tkda, LEpastu mula rasa Pening2, loya, ingat gastrik, jumpa doktor, check air kncing sah pregnant.

awal2 tuh kerap sgt pening. then sikit2 rasa nk terkencing je. perut cramp tiba2. xtahan bau busuk. bau busuk terus muntah. delay period 2 hari then cek upt. alhamdulilah terang double line. first baby.

Hari2 asyik letih dan cpt letih, breast sakit, touching dgn husband. Cek upt +ve seminggu sebelum due period. Masa tu dh 4 minggu. Spotting langsung tak ada. Loya muntah2 start lps check up dkt klinik.

Tahu bl upt +ve. Sbb ms tu mmg TTC. Xpenah termengandung. Mmg merancang utk mengandung. Dh upt +ve ms 4w. Alahan loya xdtg lg. Ms 10-12w baru ada morning sickness dan loya2 yg teruk cmpur gastrik teruk

Mula2 tahu diri preggy sbb sllu cramp kat perut. Pastu payudara sensitif x blh kena sentuh apa2 mesti sakit. Cek upt tgk ada 2 line, cuma line yg satu tu lebih kabur sikit, rupanya baru je dlm 4w cmtu

Tiba tiba rasa penat sgtsgt. Buat apa semua penat. Bercakap pon mengah. Then dua hari lewat period terus check. Alhamdulillah positive 😊 dah masuk 6 minggu macam tuh baru rasa mual sikit sikit.

Breast sakit awal 2 week dari tarikh period. Then pening pening. Mimpi pregnant terus test. Alhamdulillah naik samar samar. Repeat sampai tarikh period Double Line dengan pekatnya ❤

Saya cek upt lepas saya loya non stop satu malam and pagi tu muntah. Saya terus cek terus double line. Alhamdulillah tak expect pun pregnant sbb ada history ovarian cyst and ada pcos.