1st trimester 2023

Hi semua, nak tanya kalau saya baru dpt tahu saya mengandung and dah masuk 4minggu. Bila waktu yang sesuai untuk saya boleh scan kandungan saya ya?

4 Các câu trả lời

Ikut atas puan . 4weeks pun boleh scan . Cuma tak nampak lah just nampak kantung jee . Nanti doc akan suruh repeat scan . Biasa repeat scan ni doc bagi kandungan kita 10weeks macam tu . So nanti kalau check dekat kerajaan nanti dia suruh booking nama untuk buka buku pink 12weeks. ☺️

terpulang pada awak. nak scan seawal sekarang pun boleh, cumanya kantung tak berapa nampak la sebab masih kecik. ada orang scan awal ni boleh nampak, ada yang belum nampak. sy scan masa 5w dah nampak kantung 1cm. nak lagi nampak jelas, scan masa 8w nanti

1y trước

boleh. sama ada melalui scan perut atau tvs.

Kalau ikut pengalaman saya lepas. Lepas upt positive saya scan nmpak dinding rahim tebal je. Lepas 2w baru nmpak kantung. So pregnancy kalini saya relax2 dlu. Saya dpt upt positive 3 minggu lepas. Esok baru nak scan 7w1d…

6w ke atas kata doktor