Skincare utk 1st trimester.

Salam hi, sjk mengandung muka naik jerawat dan muka berminyak, saya jadi takut nak pakai2 apa produk. Boleh suggest kn ke? Kalau skintific tu sesuai ke. Before pregnant pakai skintific, bila dpt tahu pregnant terus stop.

6 Các câu trả lời

Hi, Skintizen! These are SKINTIFIC products that not safe to use by pregnant/breastfeeding mom: - 5% AHA BHA Toner - 2% Salicylic Acid Serum - Salicylic Acid Acne Spot Gel - 10% Niacinamide Serum - Mugwort Anti pores & Acne Clay Mask (Jar & Stick) - Glycolic Acid Toner - Retinol Retinol - Retinol Serum - SymWhite377 Serum - MSH Niacinamide Moisture Gel - Alaska Volcano Clay Mask (Jar & Stick) - Tranexamic Acid Serum - Sun Spray SPF 100 ni yg saya tanya dekat shopee tempoh hari...

1y trước

tq sgt sis atas perkongsian, sgt membantu 🥰.

Sama kita sis. Tp ni ank kedua sy preg 7week. Ank 1st berjerawat kt bdn je. Sy mmg muka tak berjerawat sblum2 ni. Ni bila berjerawat pedih plak dan tgn pun gatal nk picit2. Tp ramai nasihat tu normal dan elakkan skincare pd awl trimester ni demi kebaikan baby. Nnt dia akn normal balik lepas bersalin.

1y trước

ya betul. InshaAllah moga lpsni skin kita makin okay 🥰.

Jangan pakai skintific tu. Ada ingredient tak baik untuk janin. Atau nak senang, sis kena rajin sikit ya. Google skincare selamat untuk preggy moms ada banyak pilihan brands Kat watson/guardian. Saya search sebelum ni brand mama choices disyorkan. Harga boleh tahan. Cumanya sesuai dgn tak je kulit kita.

1y trước

tq sis atas perkongsian sgt membantu 🥰.

Skintific boleh pakai kecuali yang retinol and yang ada salicylic acid. Sy dah consult gynae sy on the product yang sy pakai semua. Dia ckp ingredient safe untuk skintific warna biru cair yang ceramide tu je

8mo trước

set skin barrier boleh guna ya sis?

Sama la sy awal pregnant ari tu muka berminya sgt pastu naik jerawat. Pkai mama choice

1y trước

sis pakai mama choice okay ke ?