1st Appointment KK - Husband perlu dtg sekali utk HIV Test

Hi semua nak tanya, 1st appointment dekat KK mmg prosedur skrg kena dtg sekali dgn husband ye utk buat HIV test? Saya tanya kakak2 saya dan kawan2 lain katanya dulu/tahun lepas xde mcm ni. Ke ini bergantung pada KK? Tqqq!

6 Các câu trả lời

X pasti la sy tapi masa sy pregnant anak first pun memang kk suruh dtg dgn suami masa 1st appointment bukak buku utk buat test dan amik detail. Kali kedua pregnant ni pun sama. Rasanya ni memang procedure kk dari dulu

2y trước

I see jadi mmg ikut KK lah ni ye. Tqq ye sis for sharingg

nurse kk dekat tempat saya bagi date appointment untuk buka buku pink 10w n dia interview saya melalui ws n tak cakap pun kena bawa husband masa buka buku pink. tapi husband sentiasa teman bila checkup kat kk

2y trước

Ouhh mcm tu pulak 😅. Depends KK lah ni agaknya. Tqq sis for sharing

Sy 1st pregnancy..nurse kata buka buku pink 10w-12w tapi bg appointment kat sy utk kandungan 12w punya..nanti husband kena ikot sekali sbb dua2 kena buat hiv test

2y trước

I see jadi mmg ada lah prosedur ni. Tqq sis for sharing

Tahun lepas suami tak kena cek HIV..tahun ni pindah lain negeri, suami kena cek HIV..nurse kata kk tertentu je

2y trước

Yee agaknya mmg depends on KK tertentu. Xpelah dah prosedur nyaa kita ikut saja😅. Tqq sis for sharing

Kk saya tak pun.. dia suruh bawa diri bawa ic bawa scan je. Ic suami pun takyah dia kata 😌

2y trước

Aaa senang KK mcm ni, nasib lah saya dpt KK yg agak strict. Tqq siss

sama laki bini kena test hiv sis