Berat Bayi

Hi semua macamana ya mau naikkan berat badan bayi sbb bayi sa 1 bulan lebih dan dan saya campur susu ibu & susu formula sbb susu bdn kurang..dan klu bg susu formula baby lama tido 5-6 jam gitu baru bangun. Normal ke tu?

9 Các câu trả lời

Ibu kne byk mkn sayur hijau.minum air masak...perah aja susu badan bg keluar walaupun sedikit..yg paling penting mindset kita kne positif..ingat yg indah2 aja..jgn ckp susu kurang,nanti hormon yg keluarkan susu akan jadi kurang...jd positif ya..

Kalau nyusu badan si ibu kena minum susu jugak, sy minum susu tepung fernleaf . Memang bagus .. Lahir 2.84 1 bulan 4.00 2 bulan 5.34

Susu fm lmbt tercerna banding susu ibu, so dia kenyang lama & tido lama.klu minum susu ibu shj pling lama pun tido 3jam.

Susu badan pun meriah kalau ibu minum susu jgk .. 5 -6 jm lama sgt tu ibu . Kene kejut kn dia main2 ngn dia ..

Bgi baby nyusu stiap 2jam . .lbiyh dari 2jam kejut .mcm saye ,baby bgun sendiri stiap 2jam .huhu

Kena kejutkan baby tu utk susu. Lama sgt 5-6. Kalo 2-3 ok lagi

Kena kejutkan dia utk menyusu sis..tial 2 jam..

Beli appeton for infant utk naikkan berat badan baby

5y trước

Utk baby 1bulan bole bagi minum ke sis.. Baby saya prem.. Dia susah nak naik berat badan..

Brp oz baby minum?

5y trước

Skrg bby 2 month.. 4 oz dia minum