Puasa waktu mengandung boleh ke

Hi semua. Janin saya baru 4 minggu, boleh puasa ke ?#seriusnanya #1stimemom

14 Các câu trả lời

last year sy mengandung sempat habiskan 18hari je puasa selebihnya xlarat & mabuk masa tu baru 6 minggu..tahun ni gagahkan diri jgk sbb baby menyusu badan memang ada hari melepek sbb anak baru 5 bulan kuat menyusu..Apa pun kita sbg ibu mengandung&menyusukan anak ada kelonggaran untuk tidak berpuasa. yg penting kena ganti semula😊

Berpuasa time preggy ni mmg ikut pada badan masing-masing. Kalo larat, teruskan. Kalo memudaratkan, berbuka atau x berpuasa dr awal. Awal2 preggy kalo dgn alahan semua, sarankan x perlu berpuasa. Takut dehydrated nanti. Tp kalo larat, teruskan sahaja. Tiada paksaan. 😊

Saya puasa 3 hari ja. Doc tak bagi puasa. Tapi memang saya tak boleh teruskan puasa. Cepat lapaq. Dah lapaq jadi longlai nak bebai. Lagipun 1st baby so tak berani amek risiko wlaupun bleh puasa

Saya baru tahu pregnant seminggu lepas. Elok je puasa. Tiba2 harini jantung laju sangat & badan gigil. Terus buka puasa takut apa2 jadi dekat baby. Wpun pagi tadi dah sahur banyak

saya puasa sampai hari ke 14...p klinik timbang berat turun 500 gm..doc x bg puasa walaupon saya ok jer..doc ckp berat sepatutnya naik 1 kg dlm masa 2 minggu..

sy puasa jer tp kalau mmg tak larat sy makan jer.. tp alhamdulillah lah 3 hari jer sy tak larat.. setakat hr lain ok walaupun sakit kepala...rasa nak muntah...

Saya 7w.. sempat puasa 2 hari je.. takpe nanti Qada balik puasa tu janji baby sihat dlm kandungan 🤗

sy kandungan 6 weeks... berpuasa jika mampu..setiap hari sy cuba dulu puasa.. kalau tak larat boleh berbuka..

Sy on off puasa.. Doctor kata jgn paksa utk puasa. Kalau tak bangun sahur jgn puasa. Minum air secukupnya..

Saya kandungan 8 minggu kdg2 puasa on off. pagi puasa, petg x larat, terus berbuka .