4 week - sakit badan

hi semua... i 4 week pregnant... sakit badan tu biasa ke?

121 Các câu trả lời

Hi korang… nak tanya … Saya skrg pregnant 4weeks if dalam pengiraan lepas checkup sendiri on digital test. First checkup before pegi klinik, ada 2 line. Dua2 test samar2… malam tu sy terus pegi klinik checkup. Tapi Dr da scan dia cakap tak nmpak and test urine, tapi negative. Dr ckp mybe sy silap . Then sy okay lah. Before balik tu Dr suggest if sya was2, dia suggest balik nanti beli test digital Clearblue tu. Sy test pas balik rumah, and results positive, siap beli 3. Smua nya positive and usia kandungan 2-3 week. So skrg ni sy n husbnd sy pening, sama ada sy pregnant atau tak. Sya ada suggest next week meaning This monday check lagi sekali untuk tengok result…. Sekarang ni saya rasa perut sya krem2, and bahagian bawah saya kadang2 sakit… Kadang sampai ke pinggang and pinggang belakang… Korang rasa saya mengandung ke ? Sorry sbb ni first time baby after 8month marriage… sya tak nak terlalu mengharap mcm first try coz sya tengah planning sambung study. Kalau ada Alhamdulillah rezeki awal… tapi tu lah skrg ni still jadi tanda tanya…

Ye normal sis.. Mandi pakai air suam ye sis.. Dan usia kandungan awal banyakkan minum air yg takde mslh mnum air blebihan .. Minum je bbnyk nnt senang nak scan baby . Sbb asil minum air tu la asil kita blh tgk baby.. Saya dah 13w 1d .. Tp perut tk nmpk langsung lagi mcm biasa hihi.. Masa 5week perut sy sy scan alhamdulilah kantung dgn jantung baby pun dh nmpk 😇

2y trước

Kalau xmamdi air suam takpe ke ? Ada efek ppe x?

Saya pernah rasa sakit perut teramat sgt di bahagian kiri bawah perut. sebelum dpt tahu mengandung, sy ingtkn sakit perut sbb keracunan tp lepas mkan ubat masih sama. sambung ubat pun masih sama. tukar klinik dan scan baru dpt tahu mengandung. alhamdulillah. cuma tak tahu sy da lekat sbb dua tahun menanti tak tahu rasanya mcm mna. memang biasa ke sakit perut memulas bhgian kiri bawah perut

saya sekarang dah 4w6 days alhamdulillah setakat hari nie tak ada rasa mual2 lenguh2 cuma kadang tu bila mlm rasa sengal dekat perut sebelah kiri je dia datang kadang2 selepas itu kerab kencing heheh.. semoga mommy semua dekat sini dipermudahkn segala urusan sepanjangan kehamilan hingga bersalin doakn saya jugak ya

sy ada pengalaman miscarriage masa 11 weeks last year . skrg tgh mengandung baru 4weeks. takut nya.. harap kandungan sy selamat smpai melahirkan.. amin..

11mo trước

berserah pd Allah sis itu yg terbaik..

siapa kat sini 4 weeks..tapi dia punya alahan tu mlm je..sampai sakit teramat kepala..

11mo trước

kalau ikut date last period sy 4w1d.. 2 mlm x bole tido jd insomnia badan jd cepat letih sgt2 mcm x cukup oksigen

sy alah makan. 2 minggu pertama sebu perut lps tu xleh makan ikan. bau hanyir. la ni dh masuk 4 minggu (i guess sbb x scan lg) ayam dh xmo. ikan pulak mau. masa 2-3 minggu tu tulang pinggul sakit betul. nak² sy de slip disk, mmg gase lelah. ni start minggu ni br breast lak sakit. ada yg mcm sy x?

hai saya baru 4 weeks 5 days..rasa perut cam kembung je..cm gastrik..ada yg pernah rasa cmtu

2y trước

Samaa, saya pon mcm tu,, kejap2 lapar,, lepas tu perot mcm gastrik

Saya 4 weeks juga. Sllu sakit blkg, rasa nk terkencing. Pastu asyik rasa nk berak, tp tak berak pon 🤣

2y trước

samalah saya pun ada situasi tu, nak berak tapo tk berak. jenuh menung dlm jamban. sy ingat sy je cm tu

Hai mommy semua .. Nak tanya .. Sy 4 week pregnant.. Boleh ke berpuasa? Orang cakap kandungan masih lemah masa ni .. masih tak kuat .. jadi sy risau nak berpuasa

2y trước

🐱