Tolong bantu 😢

hi semua, harini sy genap 6wk dan tadi sy ke klinik swasta utk scan disebabkan ada keluar darah yg tak menentu diikuti cramp bahagian bwh perut Tetapi dr tak jumpa kantung . Dr sarankan ke hsptl gov utk scan melalui bawah samada sy mengandung luar rahim atau tak. Ada tak yg mcm sy 6wk scan mmg tak nampak kantung ?? Risau sbb ni anak 1st slps 2 thn menunggu. 😢 #SeriusTanya #bantujawab

4 Các câu trả lời

situasi saya sama mcm sis. saya terus gi klinik swasta buat 1st scan masa 6w tu, doktor scan biasa tak nampak langsung kantung and baby. doktor advise buat TVS scan, Alhamdulillah baru nampak baby tersorok kat tepi. degupan jantung baby pun dah boleh nampak. kalau ada rezeki lebih, terus je buat TVS scan kat klinik swasta, dlm RM100 mcm tu. nnti doktor akan bagi ubat hormon penguat rahim juga untuk elakkan terus bleeding

3mo trước

saya buat kat klinik Aurora - RM110. ada banyak cawangan juga tu

seems like me last year... cramp, bleeding dan bila scan x jmpe kantung. pergi hosp gov then check bawah mmg nmpak kedudukan nye bkn ditempat sepatutnya. warded 1 hari then follow up 2weeks later. but then xde rezeki, saya miscarriage. better lah check up sis

3mo trước

baik sis tq esk sy pegi check up risau jg

Pegi gov Scan Detail .. Tp andai Kata Doc Suruh balik sebb terlalu awal lagi .. peka dengan simptom luar Rahim Kejang satu Badan ,kite begerak sikit badan mcm kene eltrik , pengsan Setiap Jam Dan boleh Dtg sawan

3mo trước

tak pasti sebb sy kejang satu badan + sawan ..

Better buat tvs scan mcm yg Dr swasta sarankn sbb lg clear nmpk..pergi je hospital

3mo trước

baik awk tq sgt