puting susu tenggelam

Hi semua, blh x share pgalaman puting susu tenggelam /x timbul... Ada x cara nak kluarkan puting?

18 Các câu trả lời

Sye dri ank slong mmg usbnd jd mngsa. 😅. .sye mtk dye yg tlg nyot nyot 🤭. .non stop. Sbb ksian kn bby nty kalo nk mnyusu alhamdulillah bby lhir dpt mnyusu. .puting ade. .ny bby kdua pon ary2 mytk usbnd buat kn. .mmg da bsar n tmbl. .cba la mommy. .🤗

4y trước

Sy pun masa pregnant 6m @ 28w, ada org ngurut. Diaa tgk jenis puting jenis tengelam. Dia ajar cara picit bg puting timbul. Katanya susu ada. Tp jenis tengelam. Yg mcm ni laa baby boleh memgamukk katanya klu x picit(tarik) dr skrg. Tkut plakk dgr tukar urut tu ckp sakit boleh smpi drh

Adui sama mcm sy masa bsalin ank ptama dlu. Nipple tenggelam. Puas dh dok tarik. Solution cme pump je. Tu pn dpt ssu skit😢Ank ke2 baru dpt bfeeding bby direct. Nipple tkeluar sndri, masa tu mmg bg je bby hisap. Plak dpt bby boy, kerap myusu. Anak ke3 ni alhamdulillah, dh ok.

Sy dlu ada mslh ni... Tapi sy rjin tarik picit puting bagi keluar... Mlm2 tdur bleh ja mnta husband tlg tarik2 kan puting... Nnti in shaa Allah dia akan timbul... Sy pun buat mcm tu... Skrg anak kdua dh ok... Xtgglm dah...

4y trước

Ni sis buat masa pregnant brp bulan? Sy pun buat jg mcm sis bgtau tu. Sbb ada tukang urut ajar. Tp tu laaa kdg2 igt nak buat. Tp kejap timbul lepas tu tengelam balik

Saya ada beli nipple puller dgn nipple shield . Tapi tunggu bersalin dulu baru boleh cuba . Sebab dorang kata senang breastfeed kalau guna tu . So standby je la

5y trước

Oh yaka.. Tq sis

sye pun macm tu , skng anak dh 3 bulan , fuh merana 🤣 sakitt oii, hahaha sebelum sis terlambat baik sis suruh husb sis buat kan smpai keluar 🤣

Sis..masalah puting tenggelam da settle ke?sbb sy pun tenggelam teruk jg ni..da tarik guna nipple puller pun sama jg tenggelam..

Penah baca orang share boleh beli alat ntok kuarkan puting susu. Nipple puller, ce try cari.

5y trước

Baru nampak Kat jusco... Nipple puller for inverted nipples

Saya dulu sebelum kawen tengelam lepas kawen suami tolong 🤣 .

5y trước

Hahah.. Ye sis.. Mmg kna cuba ni😂😂 smoga mnjd la nnti😂😊

Shopee Ada alat nya Kasi timbul puting atau Rajin picit kat puting Tu . Atau guna picagari

5y trước

Rajin jg picit sis.. Tp susah jg... Mcm x bkesan.. Nnti mau try guna alat kasi timbul tu la..

Hahaha nmpk cm lawak tp merana bile nk bg ank sulung menyusu. Sy pon pnh rase🤣

5y trước

Alhamdulillah.