Ketone plus plus

Hi semua , ada tak yang rajin kena ketone ? Saya tiap2 minggu kena ketone sedangkan air minum banyak hari2 .. Repeat klinik selalu bab ketone ni .

5 Các câu trả lời

usually ketone associates dgn GDM. klinik xde cek GDM puan ke? tp mcm saya, mmg ada GDM pastu mmg xblh telan air masak sgt, so memang selalu je sangkut, so redha je la kena drip air.

2y trước

ada check GDM , tp okay ja gula saya . air minum banyak pun mcm tu jugak . makan minum semua ontime , kena drip pn kadang masih ada ketone .

tips sy utk clear urine masa kena test air kencing tu, pg minum 1.5L air & ambil air kencing kaler paling jernih. Insha’Allah elok result.

2y trước

mungkin ada masalah lain la kot? minta doktor cek semula sbb kalau ikutkan takda masalah bila guna tips tu.

Biasa detect ketone ni sebab fasting atau blapar

2y trước

tapi saya makan ja mcm biasa , air pn minum banyak .

ketone? apa tu. xpernah dgr

2y trước

saya pun tak taw. tp doktor cakap bahaya .

awak ada GDM ke sis???

2y trước

itulah salah satu faktornya ada ketone ni... sbb ada GDM, xpe sis jaga mkn mnum air je...kot2 nnt hilang lah lepas bersalin 😊