D&C

Hi semua, ada mommies yg penah d&c? boleh share kan pengalaman d&c? Saya first time, risau pula jadinya.

7 Các câu trả lời

Me too !! Last year misscaried . Ambil ubat utk elak cuci, so makan dulu ubat dalam 2 hari , ubat dlam rm1300 time tu.. keluar darah n xbleh tdo sbb sakit n gigil . Lpas day 3, masih sakit dlm perut n blood still ada. Husb bwa g hosp Salam n i msuk ed teros n d&c teros tanpa satu bius . Allahuuu . Hanya tuhan yang tahu apa yg sy rasa . Dgn sesampainye tu teros bukak dgn duduck spklum tu n d&c trossss 😰😰😰😰 #menangis sampai nak pengsan opkos laa main hidop2 buatnyaa 😞

3y trước

Adoii serammmnya baca.. Nape doc x bius ehh?

Dnc ada dua cara, sma ada sis minta utk dnc tanpa bius atau di bius dan dimasukkan ke Dewan bedah.. mcm sy dulu, sy minta dnc tanpa bius. Sbb sy betul-betul redha dah. Bila kandungan janin dah gugur, pd sy sakit gugur ketika janin keluar tu mengatasi sakit ketika dnc.. ape pun sis, dnc ok shj tkde yg mengerikan.. bnykkan istighfar dan bergantung penuh pada Allah, in sha Allah semuanya akan dipermudahkan😊 #ketika kandungan sy 12w

3y trước

Bole share buat d&c hospital mn ya?

sy pun pernah buat d&c sbb kndungan 2 bln tiba2 xmenjadi. xdak rzeki. sis kena kuat smgt. redha dgn ujian. procedure nya kejap sja, nnti doct akan bius total, msok2 jaa ubat kat tgn xsdar apa dh smpai laa effect ubat tu ilang bngun ja smua dh selesai. x sakit sgt pun, cuma brpntang elok2 yer. tc

Sy dnc masa kandungan 18 minggu. Ya Allah tak sakit pun, sbb sy tak ambil apa apa bius pun. Tp sy byk gelak sbb geli dan taktahu nak cakap macam mana. Sy tak nagis langsung. Lepastu terduduk diam sorang sorang. byk menyendiri masa tu... Sbb terkejut

Sy kne d&c bln feb aritu..kne bius sparuh bdn..tp sy still rse sakit mse doc godek2 nk kuarkan poc..lpastu doc bg sy sedut entonox jd lalok jap tp still sedar smpai selesai prosedur

Sy sis.. Kena puasa 8-10jam, kena bius half body.. Xde rasa pape pun.. Lepas siap xleh bgn dlm 6jam.. Hosp provide penadol sbgi ubt tahan sakit.. Tp sy x mkn sbb x sakit.. 😅😅

sy dulu xde plk dktr bgtau tu dnc.. dok korek2.. 😅😅😅.. lpastu prgnnt kli ni dktr tny sjrh mc dlu. bru thu tu dnc.. adlh rasa sakit skit.. tp tu lah.. bdn msing2. huhh