Ada idea tak untuk naikkan Iron dan HB Low

Hi semua, ada cara tak yang boleh share nak naikkan iron dengan HB Low. Kita ni dah masuk 25minggu. Ada pantang larang makan tak? Kita ni kurang makan sayur. Tak semua sayur boleh masuk.

3 Các câu trả lời

Kes sis sebijik mcm saya, tapi Dr suruh tukar multivitamin dari Iberet ke Zincofer. Alhamdulillah dari 10.5 naik ke 11.4, dlm masa 2minggu.. Selain itu, boleh rajinkan2 makan jambu batu, sayur bayam dan daging merah ya😁

makan buah sis . saya hari hari minum jus alhamdulillah sebelumni 10.3 harini naik 10.7

2mo trước

anything jus dari pure buah sy suka buat apple tambah celery 1sudu chia seed takadd on gula sbb sy gdm on diet. hari hari buat jus lain lain sedap sis kalau sis takboleh minum yg suhu biasa sis add onn ais batu sikit time buat jus. sedap sangat sis 😍 tryla sis try cari resepi dlm tiktok atau fb🫶🏼

sis hb berapa

2mo trước

sy dari bukk buku hb 9 sahaja lepastu dalam trms 1 ,hb sy mndadak turun sampai 8 ,masuk ward kena drip moscofer lepastu selepas 2minggu hb sy naik 10.3 kalau xsilap..msih rendah...kemudian masuk je trms 2 selera mkn sy terus oke...mkn bbnyk sayur ke ikan,daging ,kerang,bua. buahan alhmdulillah skrg hb dpt naik smpai 12...and jangn sesekali mnum caffien,teh,coklat,milo, selain tu boleh sy pon kerap mnum susu,...kalau hb low kita kena bnyk mencuba makanan sis...mkn jee jnn smpai xmkn tau bila kita xselera mkn tu pon slah 1 penyebab hb turun