Jadual Penjagaan Bayi Baru Lahir

Hi semua.. Ad tak mommy2 suri rumah dekat sini? Boleh tak share jadual korang urus baby baru lahir macam mana? Sorry saya takde pengalaman.. Ni anak first dan rasa stress sangat tak tau camne nak handle. Huhuhu.. Sekarang dalam pantang lagi, ada orang tolong.. Nanti da abes pantang kene buat sendiri ?

1 Trả lời

Setiap bayi berbeza, tapi pengalaman saya pagi sebelum baby bangun saya akan cuba siapkan daily house chores. And make sure jangan skip breakfast. Lunch mungkin akan ter-skip jugak hehe so boleh stock up snacks yg mengenyangkan dalam fridge yg boleh grab je anytime (kalau yg berkhasiat lagi bagus). Cuba atur nap time baby start dari awal, mungkin dia akan terbiasa nap waktu yg sama dan mommy boleh nap sekali. Minta tolong husband untuk uruskan dinner atau tolong look after you baby while you prepare for dinner. Kalau boleh, cuba tidur awal and house chores yg belum settle boleh settlekan esoknya. Boleh juga kalau nak spend time tengok movie dengan husband after tidurkan baby hehe. Semoga dipermudahkan untuk sis. #justmytwocents

5y trước

Ok nanti boleh try. Terima kasih sis 😘