Induction of labour

Hi semua, 19/4 ni kena serah diri utk induce (38weeks) sbb gdm. Nak tanya mom2 disini.. slalu kalu IOL, berapa lama kita kena shingga air ketuban pecah? Atau akan đpksa juga utk melahirkan pada hari yg sama? Dan sy juga ingin btanya,Siapa Ada pgalaman bby perut kecik dr usia kdungan? Scan semalam 36w, tp perut bby baru 33w.. mcm mana ya keadaan bby yg ada masalah mcm sy? Adakah bby akan ditahan sebaik saja dilahirkan ? Btw berat bby dlm 2.561kg 🙂

1 Trả lời

Bila iol, klu jln dh buka 4cm keatas terus tolak LR & dktr pecahkn air ketuban