Lendir panjang warna coklat

Seminggu sebelum sy ada ke PAC buat cervical examination, lepastu sy tak perasan doc buat apa rasa macam dic masuk kan jari tapi sakit sangat sangat. Lepastu kali ke sua pergi toilet lepas cervical examintation ada ada keluar darah skit. Esok dan dalam 2 hari seterusnya pon ada keluar mcm lendir coklat. Sy baca memg normal lepas buat cervical examination ada discaj macam tu. Lepastu takde dah warna coklat tu. Tapi seminggu lepastu keluar pulak lendir panjang mcm keputihan tu tp warna coklat. Takde sakit pape tiba tiba time kencing ada. Sy baru je 31 minggu. Tak kan dah nak bersalin. Baby masih gerak aktif je. Sy malas nk ke PAC. Hari tu sy pergi pon asyik kena perli je sbb risau kan benda yg tak perlu. Ada tak yg mcm saya? Oh ad jugak gatal sikit sikit bahagian miss v tu masa tanda coklat tu keluar. Tp sekrang dah takde

6 Các câu trả lời

Sorry la sy geram pulak bila puan ckp malas ke pac sbb asyik kena perli. Kandungan puan lebih penting Doc yg cek dekat bahagian kecemasan dgn Dr pakar yg round wad tak sama. Doc yg biasa tu mmg nyekit, cakap perli² Berbeza dgn doc pakar, doc pakar mmg suruh dtg terus ke hospital if ada spotting. Utk masalah puan, puan pegi je pac, jgn hiraukan perli² tu. Satu lagi sebelum discaj kan ada doc akan tny keadaan kita, puan tanya tak masalah puan ni mcm mana? Normal ke, doc suruh dtg lagi ke if terjadi lagi.. puan kena tanya sampai puan faham, jelas. Kalau dah balik xde la duk pk² lagi Doc akan explain dekat kita. Macam sy ada tak faham terus tanya dan doc akan explain sampai sy faham

sye penah jd mcm tu lps sye wat vaginal swab utk GBS.. Dr kte ade luka kt pgkal rahim tu.. Tp 3 hri sblum bsalin memg sye ade klua jugak darah mcm benang+kputihan.. sye x sure tu tanda nk bsalin atau luka sbb GBS tu..

cek dengan kk la...sy 18week kluar lendir darah buat swab ada mcm luke mcm tu and ada kuman gbs,masuk 30 week mcm tu dah hilang dah lendir darah tu

1y trước

Maksud sis, dari 18weeks sampai 30weeks ada spotting eh?

sy masa 34w, bleeding sikit terus ke pac.check2 swab, ada candida.ounca bleedng tu...xpa je kalau nk ke pac, kita ibu ada naluri...kdg2 tkut laluan trrbuka

2mo trước

tak2.. candida xsama dgn gbs.. candida ni sjnis bakteria (flora) dan terjadi sbb excessive gula (sy ada gdm), jangkitan yis yg normal n xbahaya. kalau gbs, dia bakteria yg lebih aggresive.. sbb tu masa nk bsalin, doc akan tgk kita ni ada candida atau gbs.. kalau gbs, lps bsalin doc akan on antibiotik kt anak.. tkut terkena.. tp kan masa sy bsalin walaupn sy swab 2x n cnfirm candida shj, lps bsalin doc on antiobiotik kt anak sbb ada jgkitan skit kt paru2 . taktahu la sy puncanya sbb candida or sy sbnrnya hujung2 tu ada gbs. sy swab 2x utk check, masa 34w dan 38w..mmg cnfirm cndida shj.. tp tula.. still doc on antibiotik kt anak. gatal dia mashaAllah🥲🥲🥲.. buat sitz bath kurg la sikit, msukkan ubat pn skali je... yg penting jg pengambilan gula, jg hygienic kt bhgian miss v.. smga Allah mudahkan urusan awak ya sister😊

boleh jadi luka. boleh jadi jangkitan bacteria. xnk pergi pac pergi klinik. boleh. minta doctor check

saya pernah kena juga lepas seluk berdarah beberapa hari tp tu belum tanda2 sis tu darah sebab seluk tu...