Baby aktif

Semalam tidur terfikir yang "harini baby kurang gerak sikit la" tak aktif sgt macam slalu , risau juga . Time mlm tu sapu sapu perut cakap "baby, gerak laaa" Dan dan terus dia gerak sesaat . Alhamdulillah, lega . Yg buat risau sbb kelmarin gi mkn mcd order air ice lemon tea tapi dibaginya air coke, minum la gak seteguk dua ? Haih, nasib baik baby kuat . Harini bangun pagi baby aktif balik macam biasa ? sekarang pun tengah gerak gerak lagi .

11 Các câu trả lời

Haha samalah.. Hari tu siap prgi hospital malam2 sbb risau baby ttiba kurang aktif & tak kuat tendang.. Masa nurse check jantung baby, normal jer bacaan tapi masih takda rasa pgerakan baby.. Lepas tu masa doktor start scan perut, tetiba jak baby tendang dgn kuat alat scan tu.. Siap boleh tgk lagi dlm skrin kaki baby menendang.. Perasaan tgk baby bgerak tu mmg seronok betul.. Syukur doktor check smua normal, tapi kena tetap kena tahan juga dlm wad semalaman utk follow up baby 😂😂

pemakann xde effect pun...cuma effect gula yg tggj pda ibu hamil ja...ad yg kata, mkn nenas bleh ggur? mnum pepsi boleh ggur? smua tu hnya kbetulan ja...clien sy (hamil luar nikah) mnum air pepsi stiap hari utk ggurkn kndungn...smpai kndungn 20w still xggur, gnti pulak nenas muda pun xde effect...jd smua kuasa Allah...nk mkn or minum ap2 pun boleh, cuma kuantiti yg sderhana..

Same laaa. Smlm pn cam tfkir kenapa baby tak aktif sgt mcm hari sebelum nya. Kacau2 panggil2 pun nyahut kejap je. Slalu lama dia main dgn mommy dia. Tdo smlm pun risau je sbb baby tak aktif sgt. Tgh fkir apa la yg mommy buat ni. Dia merajuk ke. Pg ni rse dia gerak2 jgk tp tu la tak seaktif sblm ni. Ke masa 20minggu ni baby mmg nak tido je. Ala main la kejap dgn mommy. Mommy rinduu.

5y trước

20w tak rasa sgt sis. Nanti 30w ke atas pergerakan baby akan timbul2 ke permukaan perut

Kat klinik yg kita pegi nurse kta kalau baby kurang gerak cuba minum air berais atau gonxang perut sikit.. nti baby akk gerak sbb rse sejuk atau terkejut..

5y trước

Oh yeke ? Sya slalu je minum air ais 😅

sama laa tgh alami la ni dok risau smlm usap perut rse juga dia tendang2 slow dok positif mybe sbb anak first bru 22w normal je kan❤️

ye sye pun camtu jugak.klw baby x gerak risau sngt trus sapu2 perut and baby pun gerak kuat pulak tu😍aktif dia😘

sama kalau kurg gerak mesti ckp mcmtu dgn baby 🙂 sbb risau kan . tp pastu dia gerak . bru lega hati

Xde masalah pun minum air coke. Sy selalu minum. Ok je

5y trước

Entahlah sis tp sy rujuk buku check up, boleh jer minum tapi jarak 2jam dr pengambilan ubat

Alhamdulillah.. Moga dipermudhkn smpi bsalin

5y trước

Aaminn mudah mudahan 😊

moga dipermudahkan segalanya