Obesiti dan tekanan darah tinggi

Semalam Sye dah check baby untuk buat buku pink.. baby Okey besar dan sihat.. tapi doc Ade ckp Sye obesiti dan tekanan darah Sye tinggi (135) doc suruh kawal.. dan berat 62 dengan tinggi 140.. mcm mne nak kawal ye.. atau Kene jaga makan atau buat mcm biasa... Sye baru 8 minggu 4 hari #firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Trả lời

untuk darah tinggi, kurangkan makanan bergaram tinggi, fast food, makanan ringan. kurangkan makan dan minum air manis. awak kena jaga makan, makan ikut waktu, makan makanan seimbang dan sihat, untuk elakkan berat naik mendadak.

2y trước

terima kasih .. sbb sye bekerja balik mlm lapar je.. kadang2 tgh mlm lapar kadang2 Smpai cuba tak nak makan.. minum air je.. tapi X boleh jugak sbb fikir yg dalam perut .. sye pun X Thu mcm mne boleh ade darah tinggi.. .. Sye cuba amalkan..