Scan baby 6 weeks.

Semalam saya scan bayi. Kiraan saya dah masuk 7 minggu. Tapi doktor check baru masuk 6 minggu dan hanya ada kantung. Masih belum nampak pembentukan janin/jantung baby. Doktor suggest untuk check semula after 2 weeks. Normal ke macam ni ya? #firstmom

3 Các câu trả lời

betul sis masih awal LG npk kantung je .yg penting ukuran size kantung tu xjauh sgt kira Normallah bby TGH membesar saya doc pun suruh repeat 10weeks nti dh bleh npk bby doc ckp mcmtu Semoga malaikat kecil dlm rahim kita semua sihat sempurna dan mon tp be sentiasa sihat dijauhkan segala penyakit pembawakan Aamiinn Ya Rabbal Alamin 🤲

Sama dengan saya. kiraan 7 minggu, scan 6 minggu, nampak kantung je.. kena datang balik lagi 2 minggu nak tengok ada fetus dan heartbeat.

2y trước

Belum. 1hb Jan ni ada follow up untuk scan semula. lepas tu la kot baru buat buku pink. Sebab doktor kata kalau ada heartbeat dan nampak fetus baru confirn pregnancy. Awak dah buat buku pink?

ya normal sis, sy pun scan 7 minggu hanya nmpak kantung saja,

2y trước

Sama awak saya scan 7w pun baru nampak kantung je