36minggu4hari (EDD:03/05/24)

Semalam pagi dah rasa sakit perut memulas , cirit birit then pegi check. Baby semua okay cuma kena buat CTG untuk tengok ada contraction ke tak. Masuk L/Room untuk check CTG , mula mula ada sikit sikit je then contraction tu makin lama makin kerap , dah jadi setiap 2-3minit sekali. Walaupun weak tapi mengelupur jugak la 😂 Terus kena admit L/R untuk cucuk dexa 3 dose. Then kena start ubat Nifedipine untuk stop/kurangkan contraction. First 2 dose tu contraction kurang jadi 4-5minit sekali. Then dah kurang jadi 7-10minit sekali lepas 3rd dose. Pagi ni pukul 8am dah berjaya completekan dose dexa. Sakit betul rasanya bontotku 😭 Masih di labour room. Doakan berjaya untuk tahan lagi 3 hari cukupkan 37 minggu. Aamin

2 Các câu trả lời

Ohh saya due 6 may, beranak 36w tak cucuk dexa. Alhamdulillah semua ok

mg dpmudahkan segalanya Allahuma Amiin