Kencing manis

Semalam minum air gula,harinie keluar result saya ada kencing manis semasa mengandung,apa perlu saya buat😞😞😞

8 Các câu trả lời

Positifkan diri,redha dan happy je. ☺️ Jaga pemakanan dgn cara kurangkan makan minum manis2,aktifkan diri lebih dari tidur. Sy minum air gula minggu ke 12 bila buat bsp okay je jadi skrg dah minggu 30 leka cara pemakanan sbb ingat sentiasa bacaan okay je tp rupanya terus bacaan tinggi.Jadi tahap 2 pulak kena mkn ubat control kencing manis dan kena bersalin sebelum 38minggu. Awk jaga diri ye hehe tak apa 🌹

Kalau tak serius, kena jaga makan dan cucuk jari check blood glucose setiap 2 minggu. Kalau serius, kena makan ubat atau cucuk insulin. Benda manis, karbohidrat semua kena kurangkan. Lebihkan sayur sayuran. Saya kencing manis (Gdm) on diet control (jaga makan).

x pa sis.. sabar ..kadang time pregnant ni sja sngkut kencing manis.. saya pun sangkut time mnum air gula 7 bulan.. rasa down.. kena buat bsp 2 minggu sekali.. Banyakkan minum air,, makan makanan yg direbus sehari sebelum nak cek bsp.. insha Allah bsp cantik..

Sama.. Mula2 down jugak.. Yela bulan puasa ni berbuka rasa nak minum air balang yg kat bazar tu sejuk2… Tahu2 sangkut gdm😭 sekarang minum air masak je 😅 Hopefully boleh normal balik…

Saya pun memang ada kencing manis sebelum mengandung lagi. Jadi, memang kena kawal pemakanan dan ambil ubat. Semoga dipermudahkan urusan kehamilan sis 🤗

sama la saya ..siap kena makan ubat kecing manis lagi..pastu control permakanan..

tenangkan diri. Diet suku2 separuh dan diet no sugar less carbohidrat

Normal lah tu…..ikut je nasihat nurse n doc….