38week 4days

Semalam ke klinik,cek up mcm biasa.Dktor kata bby da ada dkt bwh da,bby sihat,air ketuban cntik dan semuanya normal,berat pun 3.16kg. Hanya tggu waktu je nk keluar,mggu dpn 13hb ade cek up lg. Gdm on diet,alhamdulillah brjalan lancar dlm pnjagaan mknan kita. Kata dktor klau gdm on diet selalu tggu hgga 40week (garu kpla pulak aku jd nye). keluarlah cpt dik,ibu xsbr nk jmpe adik ni.

3 Các câu trả lời

sy 38mggu 2 hr skrg.gdm on diet jgk mcm sis.so far gdm ok je.tp tu la baby sedap dok dlm.false contraction je kerap..klu boleh xnk la tgu smpi 40 mggu.sb tkut mcm ank 1st dlu.dh 40mggu 4 hr dia sedap dok dlm.2hari sblm induce scan berat baby estimed dh 3.8kg.doktor suggest emer czer.sb tkut besar.sb laluan br 1-2cm je.sekali keluar dpt la seketul 4.3kg.time 1st pregnant nie xde gdm lgsg.

kita sma mumy 38w/4D 😊 berat 3.39kg gdm on diet dh xsbar jmpa si comel🥰

mg dpmudah segalanya..Allahuma aamiin Ya Mujib