Tukar Nama Anak

Semalam genap dah 7 hari usia baby, dah settle cukur dan tahnik sekali dibacakan doa selamat utk baby. Sebenarnya agak rushing letak nama semalam. Sbb memang takde nama lagi. Tapi utk hari ini mcm rasa confirm nak tukar ke nama lain. Soalan saya boleh ke saya tukar nama baby lepas dah ditahnik dan dibacakan doa untuk nama sebelum ni? Ada tak parents yg pernah alami sebelum ni ? Untuk pendaftaran jpn tiada masalah sbb mmg belum mendaftar lagi.

3 Các câu trả lời

Boleh awak. Sebenarnya bila2 nak letak nama pun boleh. Hari ke-7 tu cuma sunat sahaja. Buat dapat pahala, tak buat tak dapat apa2. Itu sahaja.

boleh je. takde larangan tukar nama anak pun.

4mo trước

Doa ni tak kira waktu, tak kira tempat awak. Bila2 kita boleh berdoa. Kalau tukar nama pun, apa salahnya? Lagikan pula awak ni ibunya. Doa ibu salah satu bentuk doa yang mustajab. Jadi, jawapan kepada soalan awak = Boleh.

boleh saja