Baby pramatang

Semalam check up dekat kk. Nurse nak check jantung, tapi tak dapat dengar. Nurse hantar ke bilik doc untuk scan. Bila scan, doc pun cakap jantung baby lemah. Doc terus suruh refer hosp. Bila pegi hosp, kena masuk bilik yang check jantung baby, bila sampai2 jantung baby 178. Dah cucuk ubat untuk kuatkan paru2 baby, check lagi jantung, menurun. Doc scan, cakap semua okay. Tapi jantung baby je lemah. Terus dia hantar ke bilik operate. Semalam, alhamdulillah baby dah keluar dan sihat. Cuma baby nampak kecik. Berat 1.7kg 32weeks. ? now dia dekat NICU. Saya belum dapat jumpa dia lagi sebab tak boleh bangun. Bius separuh badan tak hilang lagi. Akhirnya, doc bius semua sampai tak sedar. Tahu2 dah dekat tempat lain. Doakan baby saya sihat sentiasa dan boleh keluar cepat. First baby dan saya baru 19tahun. ?

66 Các câu trả lời

Semoga kuat dik.. Dan semoga baby adik baik baik saja.. Jgn risau, kakak sppu sya mcm tu, tapi skrg ok da.. Dia dan baby bpntang di rumah, cuma tu la, baby nya kecil.. Tapi sihat 🤗

Moga di beri kesembuhan utk baby..32w berat 1.7kg, baby semangat tu..kawan sy 37w berat 1.9kg..2minggu baby duduk nicu..Alhamdulillah baby kuat..dah 2thn pun usianya sekarang..

InsyaAllah OK sis. Baby sy dlu prem 35weeks. Tp berat 1.68kg je. Sgt kecik. Besar 2 tapak tgn je. Skang alhamdulillah dh masuk tadika da.. Byk2x doa. Hati kena kuat. Take care!

Mg sis cpt sembuh ..aamiin... N hrp sis kuat... In shaa Allah klu mommies dia kuat..bby also akn kuat..sy pn hritu bby prem juge..bersalin mggu ke 34... Bby stay dekat nicu 17hri

semoga sis kuat. . jgn sedih sgt lepas bersalin ni. positif sis. doktor2 lebih pakar utk handle baby sis. semoga baby & sis cepat sihat. insyaallah.

Jgn risau sis..moga dipermudahkan.. Kak ipar saya pun baby 1.6kg tahun lepas lahir.. Skrg sihat walafiat dh setahun lebih..

Allahu. tabah ya sis in shaa Allah baby and mummy cepat sihat, saya pun skrg 32weeks umur baru 20 tahun. 😊

Terima kasih semua atas sokongan dan nasihat yang baik2. Saya harap baby kuat untuk lawan sakit dia.

taniah dan syukur selamat melahirkan. semoga sis sama baby sihat dan baik baik. 🙏 God bless

Tahniah , alhamdulillah .. In sha Allah semua akan baik baik saja dengan izin Allah yaa